Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAYRAMİÇ BELEDİYESİ'NDEN UNUTULMAZ DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ

Bayramiç Belediyesi tarafından gerçekleşen deve güreşi festivaline protokol ve halk büyük ilgi gösterdi.Güreş sahasına gelen binlerce güreş sever, unutulmaz anlar yaşadı.

BAYRAMİÇ BELEDİYESİ'NDEN UNUTULMAZ DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ
24 Şubat 2020 - 11:29

Bayramiç Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali geçtiğimiz hafta sonu Çamlık güreş sahasında büyük bir katılımla gerçekleşti. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun'un ev sahipliğinde gerçekleşen deve güreşlerine Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ermiş, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Sezer, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Karadeniz ve Hasan Ferdi Yılmaz, siyasi partilerin ilçe başkanları,kamu kurum ve kuruluşlarının idareceleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Mert Uygun, "Halkımızın her yıl özlemle beklediği deve güreşlerine coşku içinde başladık. Kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan deve güreşleri, binlerce insanı yıldan yıla artan heyecan ile yine bir araya topladı. Kendine özgü kuralları ve geleneği olan, girdiği kalpten hiç çıkmayan deve güreşinin, ilçemizde de çok sayıda sevdalısı bulunuyor. Bunu yaşam biçimi olarak kabul etmiş onlarca hemşerimizle aynı duyguyu yaşıyor ve onları can-ı gönülden anlıyorum. Deve güreşine büyük sevgi besleyen bir insanın, onlara ne kötü söz söyleyeceğini ne de bir fiske vuracağını düşünemem. Develerimiz gözümüzün nurudur. Deve güreşlerinde şiddete yer yoktur. " dedi. Renkli görüntülere sahne olan 160 devenin katıldığı güreşleri, Bayramiç ile çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 8 bin güreş sever izledi. Develerin kıyasıya mücadeleleri heyecanlı anlara sahne oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum