Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"OĞUZ GÜLMEZ KIRMIZI" SERGİSİ AÇILDI

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi görsel iletişim tasarımı bölümü öğrencileri aynı üniversite’den mezun olan ve kısa bir süre önce hayatını kaybeden ünlü şair Oğul Gülmezin şiirlerini değişik bir teknik kullanarak dijital afis tasarımına dönüştürdüler.

24 Şubat 2020 - 11:33 - Güncelleme: 24 Şubat 2020 - 11:38

Çanakkaleli Oğuz Gülmez, 25 yaşında iken geçirdiği bir trafik kazası sonrasında hayata gözlerini yumdu. 26 Temmuz 2018 gecesi saat 03.00 sularında, D-100 karayolu Altıntepe mevkiinde saat 03.00 sıralarında meydana gelen kazada Oğuz Gülmez, aracının direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Bariyerlere çarpan araçtan kurtulamayan genç şair Oğuz Gülmez ardında onlarca şiir bırakmıştı. Genç yaşta hayata gözlerini yuman Oğuz Gülmez'in ardında bıraktığı şiirleri geçtiğimiz yıl annesi Oya Rana Gülmez, Kırmızı isimli kitapta toplayarak şiir severlerin beğenisine sunmuştu.

Çanakkaleli Oğuz Gülmez'in ardında bıraktığı Şiilerden oluşturulan “Kırmızı” isimli şiir kitabında bu kez de görsel sanatlara konu olarak Çanakkale İl Kültür Müdürlüğü Güzel Sanatlar Evinde sergilendi. Oğuz Gülmez'in Kırmızı isimli şiir kitabında yer alan 34 şiir; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin çalışmalarıyla görsele dönüştü.

Oğuz Gülmez'in şiirleri farklı bir teknikle bir kez daha ölümsüzleştirilirken çalışma sonrasında ortaya çıkan 34 Dijital afis tasarımı Çanakkale Kültür ve Turizm il Müdürlüğü Güzel sanatlar evinde “Oğuz Gülmez Kırmızı” isimli sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışı yapılan sergiye Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Filiz Otay Demir,  Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi  öğretim görevlisi Merve Poray, Çanakkale Turizm İl Müdür vekili Cemil Agas’ ta katılırken afisleri hazırlayan 10 üniversite öğrencisi ve Çanakkaleli sanatseverlerde katıldı.

Serginin açılışında Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Filiz Otay Demir, Çanakkale İl Kültür ve Turizm  Müdürü vekili Cemil Agas’a dijital afiş tasarımı hediye etti. Açılışın ardından Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi  öğretim görevlisi Merve Poray, Çanakkale İl Kültür ve Turizm  Müdürü vekili Cemil Agas’a sergiyi oluşturan dijital afis tasarımları ile ilgili bilgiler verdi.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Dr. Filiz Otay Demir sergi ile ilgili yaptığı açıklamada “Oğuz Gülmez ‘in Kırmızı isimli şiir kitabının içerisinde bulunan şiirlerinin, öğrencilerimiz tarafından yapılmış dijital tasarımları sergiliyoruz. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı bir sergi. Çanakkale il Kültür ve Turizm Müdürü vekili Cemil Agas’a  sergimizin açılmasında verdiği destekten ötürü teşekkür ederiz. Çanakkaleli sanatseverleri sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz.” dedi. Sergi  29 Şubat tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum