Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BALIKÇILARDAN GİDER'E TEŞEKKÜR

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan adayı Ayhan Gider’in ziyaret ettiği Sarıçay’da, bugün DSİ ekipleri inceleme yaptı. Deniz Ürünlerini ve Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Başkanı Taner Tezer, Gider’e ilgisinden dolayı teşekkür etti.

BALIKÇILARDAN GİDER'E TEŞEKKÜR
07 Mart 2019 - 15:31

Sarıçay’ın ıslahı konusunda bir süredir taleplerini dile getiren balıkçılar, sorunun çözümü yönünde atılan adımlardan memnun kaldı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider’in ziyaret ettiği balıkçılar, sorunlarını dile getirmiş, Bakan Pakdemirli de çözüm için tarih vererek gerekli çalışmaları başlatmıştı. Bakan Pakdemirli ve Gider’in ziyaretinin ardından, çalışmalar için düğmeye basıldı. DSİ yetkilileri, bugün bölgede inceleme yaparak ıslah çalışmasının startını verdi.

Sorunun çözümü yönünde atılan adımlardan memnun olduklarını söyleyen Deniz Ürünlerini ve Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Başkanı Taner Tezer, “Burada, küçük balıkçıları için ciddi bir problem var. Bir yandan yukarıdan, Barajdan gelen killi toprak diğer yandan lodos havalarda denizden çay ağzına yığılan toprak Sarıçay’ı dolduruyor. Sürekli temizlenmesi gerekiyordu. Bununla ilgili daha önce de girişimlerimiz olmuş, bazı çalışmalar yapılmıştı. Belediye ile bir ortak çalışma olmuştu 5-6 sene önce. Sallama kepçe ile çalışma yaptılar. Karşı tarafa biriktirdiler. Oradan alıp götürdüler. Ama çayın ağzının mendireği eksik olduğu için oradan lodosla gelen kum çayın ağzını kapatıyor. Yukarıdan akarsuyun getirdiği toprak da yukarıyı kapatıyor. Kum tutucu bentler yok. Bununla alakalı çalışmalar olması lazım. Bunun için de daha önce ne kadar çalışma olsa da bir faydası olmadı. Geri dönen olmadı. İnşallah bundan sonra daha iyi olur. Sağolsun daha önce Ayhan bey de gelmişti. Biz ona sorunlarımızı ilettik. O da Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli’ye iletmiş. 0nlar da dün geldiler. Yine biz şikayetlerimizi dile getirdik. Bir an önce bu sorunun giderilmesi için bakanımız Devlet Su İşlerine ve tüm birimlere görev verdi. İnşallah iyi olacak. Ne kadar erken temizlenirse bizim için, üyelerimiz için o kadar iyi olacak. DSİ’den sabah arkadaşlar geldi. Sallama kepçeyle temizlik yapılabilir. Bakan beyin dediği gibi olursa, önce çayın önünde tedbir alınırsa daha iyi olur. 20 sene temizlik istemez” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum