Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

29. GELENEKSEL UMURBEY DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ NEFES KESTİ

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Festivali, Türkiye'nin dört bir yanından gelen şampiyon develerin katılımıyla yapıldı.

29. GELENEKSEL UMURBEY DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ NEFES KESTİ
11 Şubat 2019 - 10:49

Umurbey Belediyesi ev sahipliğinde, Umurbey Belde Stadında düzenlenen deve güreşlerine Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, AK Parti Umurbey Belediye Başkan Adayı Nail Pekşen, AK Parti Umurbey Belde Başkanı Hakkı Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan güreşlerde dereceye giren develerin sahiplerine kupaları Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Umurbey Jandarma Komutanı Alper Bulut, AK Parti Umurbey Belde Başkanı Hakkı Korkmaz ve Umurbey Merkez Mahallesi Muhtarı Hasan Acar tarafından takdim edildi.

29. Geleneksel Umurbey Deve Güreşleri Festivaline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, "Kültürümüzün önemli unsurlarından biri olan deve güreşlerini Umurbey'de geleneksel hale getirip, her geçen yıl üzerine koyarak gerçekleştirdik. Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinin ardından Umurbey Belediye Başkanlığı görevim sona erecek. Bu bir bayrak yarışı. Benden sonra gelecek arkadaşlar da geleneksel deve güreşlerimizi Umurbey’de en iyi şekilde organize edecektir" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum