Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MHP İL BAŞKANI HAKAN PINAR'DAN CUMHUR İTTİFAKI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

MHP İl Başkanı Hakan Pınar düzenlediği basın toplantısı ile Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’yi Çanakkale merkez dâhil toplam 4 ilçe ve 3 Belde Belediye Başkanlıklarında destekleyeceklerini ve Çanakkale il genelinde kalan 17 seçim bölgesinde ise kendi adayları ile seçimlerde yarışacaklarını açıkladı.

19 Şubat 2019 - 17:04

İttifak kapsamında yürütülen görüşmelerin sonuca bağlandığını belirten MHP İl Başkanı Hakan Pınar; “Liderimiz ve AK Parti lideri arasında yapılan görüşmelerde Cumhur İttifakının kapsamının genişletilmesine karar verilmişti. Görüşmelerde AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP yerel Yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Sadık Durmaz iki liderin anlaştığı prensipler üzerinde belirlediği prensipler ile 22 ili kapsayacak görüşme başlatılmıştı. Milletin beklenti ve talepleri neticesinde bazı illerde yeniden değerlendirme yapıldı. Bu iller arasında Çanakkale’de yer alıyordu. Geçtiğimiz Cuma günü Genel Başkan yardımcımızın talimatı üzerine adaylıktan geri çekilmem istenmiş ve MHP olarak AK Parti adayı Ayhan Gider’in desteklenmesi kararı tarafımıza tebliğ edildi" dedi.

İl Başkanı Hakan Pınar MHP ve AK Parti olarak Cumhur İttifakının tüm Çanakkale’yi kapsaması yönünde beklentileri olduğunu fakat bu konuda bir gelişme yaşanmadığını belirterek; “Çanakkale il genelinde acaba bir ittifak zemini bulunabilinir mi şeklinde bir beklentimiz vardı. İl Başkanı Gültekin Yıldız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalarımızı belli bir noktaya kadar getirdik. Tabi burada öncelikli olan vatandaşlarımızın beklenti ve talepleridir. Hepsinden önemlisi de Çanakkale’de Cumhur İttifakının ruhunun yansıtılması yönündeydi. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Çanakkale merkez ilçe, Biga ilçe merkezi, Lapseki ilçe merkezi, Çan ilçe merkezi Gümüşçay, Karabiga ve Çardak beldeleri dahil olmak üzere 4 ilçe ve 3 belde başkanlıkları konusunda MHP olarak Cumhur ittifakının adaylarını destekleme kararı almıştır” dedi.

İl Başkanı Hakan Pınar açıklamalarının devamında Çanakkale il genelinde kalan tüm bölgelerde MHP adaylarının seçime gireceğini açıkladı. Pınar; “Bunların dışında yer alan 17 seçim bölgesinde MHP kendi adayları ile seçimlere katılacaktır. Burada başından beri hassasiyetimiz şuydu; MHP Çanakkale il genelinde 24 seçim bölgesinde kendi adayları ile seçime girecek olmuş olsa bile Cumhur İttifakına halel getirmeme adına seçime çalışması yürütecektik. 17 seçim bölgesinde de bu hassasiyeti gözeteceğiz, AK Partiden de aynı hassasiyeti göstereceklerinden eminiz. Biz asla bu ittifakı bir al ver meselesi olarak görmedik. 2023’e giden büyük Türkiye hayaline giden önemli bir iş birliği olarak görüyoruz. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde elde edilen sonuç gibi 31 Mart seçimleri sonuçlanacaktır. Hepinizin bildiği gibi ittifakın başarısızlığını bekleyen ve ülkeyi karıştırmak isteyen yapıların sevindirilmemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Pınar; “Bu seçimde azami başarıyı elde ederek 31 Mart sürecini geçireceğiz ve ülkenin önü artık tamamen açılacaktır. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi bu seçimler aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tüm kurum ve kuralları ile yerleşik ve istikrarlı olarak devam edebilmesi için bir dönüm noktasıdır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum