Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YÜZÜCÜLER ÇANAKKALE'DE BULUŞACAK

Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması bu yıl 32’inci kez 30 ağustos tarihinde yapılacak. Yarışmayla ilgili bilgi vermek için bir otelde basın toplantısı düzenlendi.

28 Ağustos 2018 - 16:26

Çanakkale Rotary Kulübü 2018-2019 Dönem Başkanı Soykan Özer toplantıda yaptığı açıklamada Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması hakkında detaylı bilgi verdi.

Rotary Kulübü tarafından ilk kez 1986-87 yılında düzenlenen yüzme yarışması geleneği bu sene de devam ediyor. Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen yüzme yarışmasının bu seneki teması “Troia için yüzüyoruz” olarak belirlendi. Bu yılki yarışmaya 78 yabancı ve 625 yerli yüzücü katılacak. Yüzücüler, Eceabat sahilden başlayarak Çimenlik Kalesi’ne kadar 6 bin 489 metre mesafede kulaç atacaklar.

Yüzme Federasyonu takviminde yer alan yarışmaya; Çanakkale Valiliği, Eceabat Kaymakamlığı, Çanakkale Belediye Başkanlığı, Kepez Belediye Başkanlığı, Boğaz Komutanlığı, Çimenlik Kalesi Komutanlığı, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Tarihi Alan Başkanlığı, İl Dernekler Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Çanakkale Liman Başkanlığı, Çanakkale Deniz Polisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gemi Trafik Hizmetleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD gibi 17 kamu kurumu ile Willusa Turizm ve Küçük Balıkçılar derneği destek verecek. Bu kurumlardan yaklaşık 250 görevli, fiilen yarışma günü katkı sağlayacak.

“Haklı gururunu yaşamaktayız”

Basın toplantısında konuşan Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Soykan Özer;  “Toplum hizmetleri projelerinin en önemlisi olan ve her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramımızda büyük bir emek ve özveriyle yüzme yarışmamızın 32.sini gerçekleştirmenin haklı gurunu yaşamaktayız. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramımızda , Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak, kahraman Türk Ordumuzun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık meydan Muharebesinin kutlandığı anlamlı günde, Çanakkale Rotary Kulübünün dönem ve gelecek dönem başkanı ile üyelerinin yarışma tarihinden yaklaşık dokuz ay önce başlattıkları özverili çalışmalarının sonucunda yaklaşık 6000 saatlik bir zaman diliminde hazırlanarak gerçekleştirilmektedir. 30 Ağustos günü ve öncesi Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı katılımcılar, refakatçileri ile yarışmayı izlemeye gelen misafirlerin sayısı yaklaşık 2000 kişiyi bulmaktadır. Bu katılım Çanakkale’mize sosyal ve ekonomik açıdan son derece ciddi katkı yaptığı gibi başta Rotary değerleri olmak üzere barışın kenti Çanakkale’nin tarihinin, doğasının tanıtımı açısından önem arz etmektedir” dedi.

“Bu yılki mesajımızı ‘Troia için yüzüyoruz’ olarak belirledik”

Özer konuşmasının devamında şunları söyledi; “ Yarışmamız ilhamını, Çanakkale Boğazında yaşanmış bir antik çağ hikayesinden, Hero ve Leander ‘ın hüzünlü aşk hikayesinden alıyor. İki kıtayı birleştiren ve günümüze kadar barış, dostluk, kardeşlik temasıyla atılan kulaçlar ile 105 dakikalık süreçte yarışmamız tamamlanacaktır. Atatürk’ün ilke ve düşünceleri doğrultusunda, 31 yıldır uluslararasındaki barışın önemini vurgulamak amacıyla Çanakkale Boğazında Avrupa’dan Asya’ya Çanakkale Rotary Kulübü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması ülkemizden ve dünyanın her yerinden yüzücülerin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bu coğrafya da yaşanan Troia ve Çanakkale Savaşları; yaşanan acılar ve dökülen kanlar, kaybedilen canlarla emperyalist güçlere karşı bağımsızlık ve özgürlük adına tarihte yer alan en önemli mücadele örneğidir. Bu savaşlar bağımsızlığın ve barışın ne kadar anlamlı ve öneme sahip olduğunu da tüm dünyaya anlatmıştır Bu sene Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılının Troia Yılı olarak ilan edilmesiyle birlikte. Çanakkale Rotary Kulübü olarak bu yılki yarışma sloganımızı ve mesajımızı ‘Troia içini yüzüyoruz’ olarak belirledik”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum