Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YENİ EMNİYET BİNASININ TEMELİ ATILDI

Çanakkale’de yıllardır hizmet veren İl Emniyet Müdürlüğü binası beklenen ihtiyaçları karşılamadığı için yeni yerinde, çok daha görkemli bir şekilde yükselecek. 116 Jandarma karşısına temelleri atılan yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasının açılışı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Temelleri atılan yeni Emniyet binasının teknolojisi ve yenilikleri ile diğer illere örnek olması hedefleniyor.

22 Kasım 2019 - 17:26

Gelişen kent ve ilerleyen teknoloji nedeniyle günümüz gereksinimlerini yerine getiremeyen ve deprem yönetmeliğine uymayan mevcut İl Emniyet Müdürlüğü binası tarihe karışacak. Jandarma tarafından hibe edilen, 116 Jandarma karşısında 15 bin metrekarelik arsa üzerinde 20 bin 639 metrekare alana sahip olacak olan yeni Emniyet Binası müdürlüğünün temelleri bugün saat 16:00’da atıldı. Yedi kattan oluşacak olan yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasında 16 tane kapalı, 104 adet açık olmak üzere 120 adet otopark yer alacak. Yeni binanın bodrum ve zemin katı hem emniyet personeline hem de vatandaşlara sosyal faaliyetler ile hizmet verecek. Yeni binada emniyet birimlerinin yanı sıra brifing, eğitim sahaları ve birçok sosyal faaliyet alanı yer alacak. Temelleri atılan binanın 2023 yılının Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.

Gerçekleştirilen törene Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkan Vekili Fatma Kaynaş, ÇOMÜ Rektörü Sedat Murat, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Faruk Duman, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, askeri ve siyasi erkân, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Güvenlik ihtiyacının sürekli değişen ve gelişen dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Faruk Duman, şu anki İl Emniyet Müdürlüğü’nün sıkışık dar bir alanda yetersiz kaldığını ve kaliteli hizmet yapılmasını engellediğini dile getirdi. Duman, yeni Emniyet binasının güvenlik hizmeti kalitesini arttıracağını ve yeni binanın Çanakkale’ye çok büyük katkı sunacağını söyledi.

Törende konuşan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye’de sadece Çanakkale’de emniyet binası inşaatına izin verildiğini söyledi. Mevcut binanın emniyet sorunu olan bir noktada durduğunu dile getiren Turan, binanın eski ve deprem sorunu olduğunu belirtti. Turan, yeni Emniyet binasının Çanakkale’ye değer katacağını ve şehir merkezindeki trafik sorunlarını kısmen azaltacağını sözlerine ekledi. Milletvekili İskenderoğlu, Vali Tavlı ve Emniyet Genel Müdürü Aktaş’ın konuşmalarının ardından, yeni emniyet binasının temelleri, tüm protokol üyelerinin butona basması ile atıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum