Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VE BEKLENEN KAR UFUKTA GÖRÜNDÜ!

2020 yeni yılını karşılamaya hazırlanan milyonlarca insan, yılbaşında hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. “31 Aralık 2019 yılbaşı günü kar yağacak mı?

VE BEKLENEN KAR UFUKTA GÖRÜNDÜ!
24 Aralık 2019 - 12:24

Sonbahar mevsiminin tamamında ve kış mevsiminin girişinde ülkemizde hem sıcaklık açısından hem de yağış açısından mevsim normallerine göre ters hava durumu koşulları oluştu. Son yılların en sıcak ve kurak kasım ayı yaşandı. Benzer şekilde en yağışlı dönemlerden biri olan Aralık ayında, ilk 10 gün oldukça kurak ve ılık geçti. Peki kış ne zaman gelecek? Bu döngü ne zaman kırılacak ve lehimize dönecek?

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre ülkemiz açısından devam eden bu olumsuz tablo 2019 yılının son günleri ve 2020 yılının ilk günlerinde bozulacak. Yurdumuzun hasret kaldığı kış mevsimi kendini hissettirecek. Uzun vade tahminlerine göre, yılbaşında yurt genelinde havanın soğuk geçmesi ve birçok şehirde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Bugün yurdun batı kesimlerinde başlayan şiddetli yağışlar, pazar günü sıcaklığın daha da düşmesi ile kar yağışına dönecek. Kar yağışı asıl etkisini perşembeden itibaren gösterecek. Ankara, Bursa, Çanakkale, Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kastamonu, Karabük, Sivas, Yozgat illerinde kar yağışı ihtimali var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum