Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VALİ ORHAN TAVLI BAŞKANLIĞINDA LÂPSEKİ-ÇARDAK TİCARET MERKEZİ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam Lâpseki-Çardak Ticaret Merkezi inşaatı hakkında bilgilendirme toplantısı Vali Orhan TAVLI başkanlığında yapıldı.

VALİ ORHAN TAVLI BAŞKANLIĞINDA LÂPSEKİ-ÇARDAK TİCARET MERKEZİ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
10 Mayıs 2019 - 14:16

Bilgilendirme toplantısına; Vali Yardımcısı- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Lâpseki Kaymakamı Tahir Şahin,  Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu,  İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Özgür Şahin ve Çardak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burhan Çelik katıldı.

Toplantıda; 7.303.287,00 TL sözleşme bedeli olan 5.200 m2 toplam inşaat alanına sahip Tuğla duvar imalatları devam eden Çardak Ticaret Merkezi inşaatı çalışmaları hakkında Vali Yardımcısı- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü tarafından bilgilendirme yapıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından % 75 oranında, Çardak Belediyesi tarafından %22,5 oranında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından %2,5 oranında da desteklenen Çardak Ticaret Merkezi ile İlimizde üretilen yerel ürünlerin yabancı turistlere ve yerli ziyaretçilere satışlarının ve tanıtımlarının doğrudan yapılabileceği bir alan olarak planlanıyor.

Çanakkale İl Özel İdaresi, Lâpseki Kaymakamlığı, Lâpseki Belediyesi, Çardak Belediyesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği’nin proje ortakları içerisinde yer aldığı Çardak Ticaret Merkezinde 40 adet kiralanabilir ofis kurulacak.

Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği, ÇTSO, İŞKUR ve TÜRSAB’a yer verilerek tek nokta irtibat merkezinin oluşturulacağı, bir mesleki eğitim merkezi yer alacağı Çardak Ticaret Merkezinde 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum