Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VALİ AKTAŞ, "ETNOKÖY" ÇIPLAK KÖYÜ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İlhami AKTAŞ, Anadolu’nun kadim değeri olan Troya’nın dünyaya tanıtılması için uluslararası ölçekte başlatılan kültür ve turizm hamlesine destek veren OPET’in Troya Milli Park’ı bölgesindeki yer alan Çıplak Köyü’nde yaptığı yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

VALİ AKTAŞ, "ETNOKÖY" ÇIPLAK KÖYÜ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
14 Ekim 2020 - 16:19
Vali İlhami AKTAŞ, Çıplak Köyü’nü gezerek OPET tarafından yapımı devam eden yenileme ve rehabilitasyon çalışmaları ile Çıplak Köyü’nün Osmanlı motifleri ile tarihi bir doku kazanarak bölgenin turizm potansiyeline sağlayacağı katkılar hakkında OPET Sosyal Sorumluluk Projeleri Çanakkale Saha Sorumlusu Fatma Hacıalioğlu’ndan bilgi aldı.
Ayrıca Vali İlhami AKTAŞ incelemeleri sırasında OPET’in Çanakkale Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile köy halkına yönelik açılan kurs merkezlerini de gezerek kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.
Yapılan inceleme gezisinin ardından köy kahvesinde köy sakinleri ile bir araya gelen Vali İlhami AKTAŞ, köy sakinleri ile bir süre görüşüp sohbet ederek vatandaşların talep ve isteklerini dinledi.
Yapılan çalışmalarla Çıplak Köyü’nün, Osmanlı Motifleri ile tarihi bir doku kazanarak bölgenin turizm potansiyeline sağlayacağı katkıları köy sakinleri ile değerlendiren Vali İlhami AKTAŞ, Çıplak Köyü’nde devam eden yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Çıplak Köyü incelemelerinde Vali İlhami AKTAŞ’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu ve Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu eşlik etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum