Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜKODER'DEN TÜKETİCİ HAKLARI EĞİTİMİ

TÜKODER Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen “Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Arttırılması Teknik Destek Projesi Ürün Güvenliği Eğitimi” 14 Ekim 2020 Çarşamba günü Akol Otel'de gerçekleştirildi.

TÜKODER'DEN TÜKETİCİ HAKLARI EĞİTİMİ
14 Ekim 2020 - 16:45
Eğitim programına Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ile il ve ilçe dernek başkanları ile davetliler katıldı. Açılış konuşmaları ile başlayan programda söz alan Başkan Yardımcısı Mutluay; “Üretimden tüketime ulaşan bir zincir var. Çanakkale de bir tarımsal üretim kenti. Hepimizin bildiği gibi tarımsal ürünler belirli bir aşamadan geçtikten sonra hem tarımsal hammadde hem de mamul olarak insanların tüketimine sunuluyor. Biz de Çanakkale Belediyesi olarak bu sürecin içerisinde yer almak istiyoruz” dedi.
“DERNEK TÜKETİCİ HAKLARI İÇİN ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ”
Üretici ve tüketicilerin mutlaka örgütlenmesi gerektiğini ifade eden Mutluay; “Üretici ve tüketicilerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin örgütlenmesi gerekiyor. Bu noktada da TÜKODER'in çok önemli işler başardığını düşünüyorum. Gerek kentimizde, gerekse ülke genelinde tüketici haklarının korunmasında önemli görevler üstlendi. İnsanlar da haklarını koruma noktasında dernekten önemli katkılar aldılar. Üretim noktasında ise ne yazık ki, birçok örgüt tabela örgütü olmaktan öteye geçemedi. Üreticiden tüketiciye ulaşılan noktada aracılar, tüccar ve şirket halkaları var. Ne yazık ki üretici sattığı ürünü tüketiciye sunana kadar araya onlarca kişi giriyor ve fiyatlar da onlarca kez katlanıyor” şeklinde konuştu.
“GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDAYIZ”
Pandemi sürecinin gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Mutluay; “Bir pandemi sürecinin içinden geçiyoruz. Hepimiz dikkat etmişizdir, insanlar deyim yerindeyse marketlerin raflarını yağmaladılar. İnsanlar elektronik ya da giyim kuşam satan mağazalara koşmadı, gıda ürünlerine koştular. O nedenle önemli stratejik noktalarda gıda güvenliğini sağlayacak önlemler almak zorundayız. Ama raftan bir ürünü alıp evinize götürdüğünüzde de bu ürünün sağlıklı olarak insanlara sunulması gerekiyor. İşte bu noktada belirli bir kalitesi ve güvenliği olan ürünlerin oluşturulmasının yanı sıra bunlara ulaşılabilmesi noktasında da önemli farkındalık yaratmamız gerekiyor. Belediye olarak biz de bu desteği sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından program, tüketici haklarına ilişkin başlıklardan oluşan eğitim ile devam etti. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum