Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

UĞUR MUMCU ANILDI

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu katledilişinin 27’inci yılında Çanakkale’de anıldı.

25 Ocak 2020 - 15:47

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu katledilişinin 27’inci yılında Çanakkale’de düzenlenen programlar ile anıldı. Esenler’de bulunan Uğur Mumcu Parkı’na gidilerek heykelinin önüne kırmızı karanfil bırakıldı. Anma törenine; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve çok sayıda CHP’li katıldı.

İl Başkanı İsmet Güneşhan burada yaptığı açıklamada, “Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 bir Pazar günü, soğuk ve karlı bir Ankara sabahında, evinin önündeki arabasının altına konulan bombanın patlaması sonucu katledilerek faili meçhul bir cinayete kurban gitmiştir. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteciliğin temsilcisi, özgür ve bağımsız Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 27 yıl geçti. Onlarca geçen yıla rağmen bu cesur kalemi susturan terör eyleminin arkasındaki karanlık güçler, karanlık eller ne yazık ki hala ortaya çıkarılamadı. Uğur Mumcu, bedenen aramızdan ayrılmış olsa bile fikirleri, savunduğu ve inandığı değerleri var olacaktır. Uğur Mumcu’nun mücadelesini verdiği aydınlık, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti sevdamızdan ödün vermeyeceğiz. “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” diyen Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Yine halka hizmeti kendisine düstur edinen önemli isimlerden olan Gaffar Okan, 24 Ocak 2001 yılında 4 koruması ve şoförü, uğradıkları hain silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. Uğur Mumcu ve Gaffar Okan’ı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Işıklar içinde uyusunlar. Yıldızlar yoldaşları olsun” ifadelerini kullandı.

Ardından Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde Uğur Mumcu anısına sanatçı Orhan Güler tarafından şiir dinletisi gerçekleşti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum