Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DEPREM KAHİNİNDEN KORKUTAN UYARI: "LÜTFEN ELAZIĞ VE MANİSA'DAN KAÇIN!"

Günlerdir yaşadığımız depremleri tahmin ettiği iddia edilen kendini Tayvan Deprem Tahmin Enstitüsü'nün kurucusu ve CEO'su olarak tanıtan Dyson Lin'in dikkat çeken tweetler geldi.

DEPREM KAHİNİNDEN KORKUTAN UYARI: "LÜTFEN ELAZIĞ VE MANİSA'DAN KAÇIN!"
25 Ocak 2020 - 13:57 - Güncelleme: 25 Ocak 2020 - 14:05

Tayvan'ın en iyi 2. üniversitesi olan Ulusal Tsing Hua Üniversitesi Fizik bölümünden mezun olduğunu belirten Dyson Lin, Tayvan Deprem Tahmin Enstitüsü'nün de kurucusu ve CEO'su. Attığı tweetlerin ne kadar doğru olduğu tartışılır ama Manisa depremini bildiği için şu an söylediklerini dikkate alan birçok isim var.

İŞTE LİN'İN NDİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIMLARI VE YAŞANANLAR...

21 Ocak günü 5 gün içinde Türkiye'nin batısında yaklaşık 5 ila 6 büyüklüğünde deprem olacağını söyledi ve yalnızca bir gün sonra Manisa depremini yaşadık.

Lin'e göre IRIS cihazları büyük sinyaller aldıklarında bozulma eğilimindeler. Dyson Lin, 22 Ocak günü Balıkesir'deki IRIS cihazının bozulduğunu ve yakında büyük bir deprem olacağını duyurdu.

Söylediğine göre Manisa 3 gün boyunca 3 büyüklüğünde deprem yaşamazsa bölge güvenli hale gelecekti...

23 OCAK GÜNÜ TEKRAR UYARDI!

Lin'e göre lokasyonlar nokta atışı değil, sadece lokasyonları deprem ihtimali olan bölgenin en yakınında bulunan IRIS cihazından aldığı için, o bölgelerin adını veriyor ve çevre illerin bu ihtimale dikkat etmesini söylüyor.

Fakat öngörülerine göre 15 gün içinde Manisa çevresi tekrar 5 ila 6 büyüklüğünde bir deprem ile karşılaşacak. Umuyoruz ki tahminleri doğru çıkmaz.

Batı tahmininin ardından "Belki de biri batıda, biri doğuda olmak üzere iki 5 ila 6 büyüklüğünde deprem olabilir" şeklinde bir düzeltmeye gitti..

Bu tahminleri kendi ürettiği Air 2 cihazına ve IRIS sistemi üzerinden yaptığı okumalara dayandırıyor Tayvanlı adam. Air 2 sistemi Arduino Uno ve TL081 kullanarak kendi kurduğu ve dünyanın her yerindeki gönüllüler aracılığıyla döşeyip kontrol ettiği bir sistemken, IRIS ise bir sismoloji enstitüsünün sağladığı ve günde yalnızca birkaç cihazı kontrol etme olanağı sağlayan halka açık bir sistem.

Doğu için tahminleri Kars tarafında büyük bir deprem olacağını işaret ediyordu!

Ve Elazığ depremini yaşadık...

Elazığ depreminden birkaç saat önce Ankara'da küçük sinyaller olduğunu ve şehrin güvende olduğunu da bildirdi...

LOKASYON HATALI AMA...!

"Bugün Türkiye'de 6.8 büyüklüğünde Dyson'ın öngördüğü gibi bir deprem oldu. Gerçi lokasyon hatası büyük." İnsanlara son bir uyarıda bulunarak uyumaya gitti!

"Sivrice-Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından birçok artçık deprem olabilir. Lütfen güvenli lokasyonlarda kalın. Mümkünse bir arabada ya da çadırda kalın. En önemli olan şey hayatınızdır. İyi geceler! Artık uyumalıyım."

Lin önümüzdeki 1 ay içinde 7 ve 8 şiddetlerinde depremler yaşamayacağımızı, sadece 5 ve 6 şiddetinde depremlerle karşılaşacağımızı da söyledi.

Tayvan hükumeti Dyson Lin'e bu deprem tahminlerinden dolayı para cezası kesmiş!

"Kısa süre önce Türkiye'deki 5 şiddetinde bir depremi doğru tahmin ettim. Türk medyası hakkımda haberler yaptı. 20000+ kişi beni takip ediyor. Türkiye'de bir kahramanım.

İSTANBUL DEPREMİ HAKKINDA İSE ŞÖYLE BİR YORUMDA BULUNUYOR:

"Anlıyorum ki deprem profesörleri İstanbul'daki 7 şiddetindeki deprem konusunda insanları korkutmuşlar. Ellerinde depremleri tahmin edebilecek cihaz yok. Onlara inanmayın!"

Lin ayrıca İTÜ raporlarını da incelediğini ve yanlış yorumlamalar yapıldığını da söylemişti...

"İTÜ ne sinyali ölçüyor bilmiyorum ama hava voltajı sinyallerine benziyorlar. O yüzden deprem tahmini için onları yorumluyorum. Ne olduklarını bilmeme gerek yok, eğer bir ördek gibi görünüyorsa ördektir!"

SON TWEETİ KORKUTTU

Lin son paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Hava 2 sinyalleri hala çalışıyor. Bu çok tehlikeli bir işaret. Daha büyük M6 + ~ M7 + depremler birkaç gün içinde gerçekleşebilir. Belki de dayanak noktası birkaç gün içinde olacak. Lütfen Elazığ ve Manisa'dan kaçın. Başka yerlerde bir arkadaşınızın evine kaçın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum