Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRK MÜTEAHHİTLERE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENDİ!

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 30 km dışında bombalı bir saldırı düzenlendi.

TÜRK MÜTEAHHİTLERE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENDİ!
18 Ocak 2020 - 14:51

Mogadişu'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları hedef alındı. Türk Büyükelçi, saldırıda ölü bilgisinin olmadığını söyledi "Ancak yaralılar var" dedi.

Bombalı aracın Türk çalışanların yemek yediği lokantaya daldığı öğrenildi. Türk Büyükelçi saldırı ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında ölü bilgisinin olmadığını ancak saldırıda yaralananların bulunduğunu belirtti. Elçiliğin geçtiği bilgilere göre, 4'ü Türk vatandaşı olmak üzere toplamda 11 kişi yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığından, Somali'de Türk inşaat çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Somali'de masum sivilleri hedef alan ve 4'ü Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen yok ancak olağan şüpheli El Kaide bağlantılı terör örgütü Eş Şebab. Terör örgütü, 2019'un son günlerinde Somali'nin başkenti Mogadişu'da yine Türk vatandaşlarını taşıyan konvoyu hedef alan bir bombalı saldırı düzenlemişti. Kalabalık bir caddede patlatılan bomba yüklü araç, ikisi Türk olmak üzere 81 kişinin yaşamını yitirmesine yol açmıştı. Saldırının ardından ağır yaralı 15 kişi tedavi için Türkiye'ye getirilmişti.

Eş Şebab, sesli bir mesajla doğrudan Türkleri hedef aldığını ilan etmiş ve yerel halktan özür dilemişti. Somali ve çevresini yıllardır kan gölüne çeviren Eş Şebab, 2010'da El Kaide'ye bağlılık bildirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum