Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRK HAVA KURUMU 94 YAŞINDA

Türk Hava Kurumu’nun 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

16 Şubat 2019 - 14:42

16 Şubat 1925’te Mustafa kemal Atatürk’ün emriyle kurulan Türk Hava Kurumu’nun 94’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, THK Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf, askeri heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Havacılık Topluluğu üyeleri, THK Çanakkale Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu üyeleri ve Belediye Meclis üye adayları katıldı.

Türk Hava Kurumu Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf ve Genç Kanatların çelenk sunması ile başladı.Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

THK Çanakkale Şube Başkanı Sarf törende yaptığı konuşmasında; “Bugün Türk Havacılığı askeri boyutuyla, sivil havacılığıyla uluslar arası ortamda ve bölgemizde güçlü bir itibara sahipsek Türk Hava Kurumu’nun katkılarını anımsatmak hakkımız ve gururumuzdur. Devletimizden hiçbir maddi destek almadan, vatandaşlarımızın kurumumuza yapmış olduğu fitre zekat ve kurban derisi bağışlarıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Türk Hava Kurumu şubelerimizde başkan ve yönetim kurulu üyeleri gönüllülük esası ile çalışmaktadır” dedi.

Tören, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Sarf’ın konuşması, Genç Kanatlar üyesi Tuğberk Yavuz’un şiir okuması ve model uçak kursunda başarı gösteren kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum