Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRK BAYRAĞIMIZA YAPILAN SAYGISIZLIK CEZASIZ KALMAYACAK!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk bayrağını yırtan Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Yunan vekil Ioannis Lagos hakkında resen soruşturma başlatıldı.

TÜRK BAYRAĞIMIZA YAPILAN SAYGISIZLIK CEZASIZ KALMAYACAK!
31 Ocak 2020 - 14:47 - Güncelleme: 31 Ocak 2020 - 15:09

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, AP Genel Kurulu tarafından Brüksel'de gerçekleştirilen "Yunan Adalarında İnsani Durum" toplantısındaki konuşması sırasında Türk bayrağını yırtan Lagos hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Lagos hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 300. maddesinde belirtilen "devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan resen soruşturma yürütüleceği kaydedildi.

TÜRK BAYRAĞINI YIRTMIŞTI

Avrupa Parlamentosu'nda, Yunan Adalarındaki göçmenlerin durumu konuşuluyordu. Irkçı Yunan Altın Şafak Partisi'nin eski milletvekili, bağımsız parlamenter Yannis Lagos kürsüye çıktı. Daha önce bir çok kez ırkçı tavrıyla gündeme gelen, hatta bu nedenle yargılanan Yunan parlamenter Türkiye'yi Yunanistan'a sürekli göçmen yollamakla suçladı. Hakaretlerini sürdürerek cebinden çıkardığı kağıda basılı Türk bayrağını yırttı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklama ile olaya çok sert tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, Türk bayrağı görseli ile paylaştığı mesajında, "Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli. Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek! AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

MSB TÜRK BAYRAĞINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Şımarık çocuklara her yerde Al Sancağımızın asilliğini ve gücünü göstermeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından kınama

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bakanlık, ulusal bir sembolün aşağılanmasını kınamaktadır. Türk bayrağının yırtılması, neo-Nazi'leri temsil etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Avrupa Parlamentosu Türk bayrağını yırtan Yunan vekil için soruşturma başlatmıştı

Avrupa Parlamentosu'nda ırkçı Yunan milletvekilinin provokasyonu vardı. Yunan parlamenter konuşması sırasında Türk bayrağını yırttı. Ankara'dan çok sert tepki geldi. Avrupa Parlamentosu parlamenter için soruşturma başlattı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı olayı kınadı, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, ırkçı vekil hakkında yaptırım süreci başlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum