Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BAYRAK BİR MİLLETİN ONURUDUR, ŞEREFİDİR!"

Avrupa Parlamentosunda ırkçı Yunan milletvekili Loannis Lagos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk bayrağını yırttı.

31 Ocak 2020 - 15:19

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayyıldız Kardeşliği Topluluğu, Bayrağımıza yapılan çirkin saldırıyı kınamak için bugün Kültür ve Sanat Evi önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Basın bildirisini okuyan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayyıldız Kardeşliği Topluluğu Başkanı Mesut Kocaman: "Dün Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda soysuz bir Yunan Milletvekili Şerefli Türk Bayrağımıza saldırmış, kirli elleriye bayrağımızı yırtmıştır. Bu kabul edilemez , alçakça bir provakasyondur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Eylül 1922'de ayaklarının altına serilen işgalci yunan bayrağını çiğnememiş. Ve " Bayrak bir milletin onurudur, ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez" diyerek Türk Milletinin yüksek, evrensel ahlaki değerlerinin ne denli güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Irkçı Yunan faşizmi ile aramızdaki fark budur. işlemleri acilen başlatmalıdır. Avrupa Parlamentosu bu soytarı hakkında gerekli cezai Türk Milleti insanlığa yaptığı hizmetlerle, mazluma verdiği destekle, zalimlere karşı verdiği savaşla şerefli bayrağını yükseltmeye devam edecektir. Şerefli bayrağımıza kirli ve hain ellerini uzatan soytarıya 14 Ağustos 1996'da Kıbrıs Mağusa sınırında bayrağımızı İndirmeye çalışan Solomos Solomayu'nun akıbetini hatırlatmak isteriz. Her nerede yaşıyor olursa olsun, Türk Milleti kendisine yapılan saldırılara aynı cevabı verecek, ve Irkçı faşist zihniyetli solomosları toprağa gömebilecek güçtedir. Ay Yıldız Kardeşliği olarak, 253 bin şehidimizin bulunduğu Çanakkale'nin maneviyatından aldığımız güçle, "TÜRK BAYRAĞINA BİZİM GÖZÜMÜZLE BAKMAYAN" herkesin karşısına dikileceğimizi, milletimizin birlik beraberliği ve istikbali için ne yapılması gerekiyorsa yapmayı, bu uğurda ne feda edilmesi gerekiyorsa feda etmeyi göze aldığımızı buradan kamuoyuna bildiriyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum