Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TURAN'DAN REGAİP GECESİ MESAJI

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan Regaip gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı.

TURAN'DAN REGAİP GECESİ MESAJI
10 Ocak 2024 - 15:33
Turan, mesajında, “Güzel dinimizin hiçbir ibadeti, sadece fiili kısımdan ibaret değildir. Her birinin arkasında, zihin dünyamıza bir gönderme, nefsimizi terbiye, iç muhasebe, daha iyi ve çevresine daha faydalı bir insan olmaya yönlendirme gayesi vardır. Tam da işin bu kısmının önemine vurgu yapmak için olsa gerek İhlas, Takva, Huşû, Tadil-i erkân gibi kavramlar, manevi hayatımızın tam merkezinde yer alır.
Bu karakterin zirveye çıktığı bir döneme, Üç Aylar’a adım atıyoruz. Dikkat edilirse, Üç Aylar sadece bir ibadet üzerinden tanımlanmış ve ayrıştırılmış bir dönem değildir. Üç Aylar, “daha iyi insan olma” karakteriyle diğer aylardan ayrılır. Üç Aylar’da dargınlar barışır, kavgalar son bulur,  yardımlar daha da artar, muhtaçlar sevindirilir ve insanlar arasında sevginin, muhabbetin, hoşgörünün yayılmasına çalışılır; hatta eski çağlarda Üç Aylar’da savaşmak da yasaktır.
Şimdi, yeni bir Üç Aylar’a adım atıyoruz, idrak edeceğimiz Regaip Gecesi, bu mübarek zaman diliminin başlangıcının habercisi. Bir yanda, insanı sürekli olarak bir iç muhasebeye iten, daha iyi insan olmaya, savaşmamaya, çevresiyle iyi geçinmeye teşvik eden bir dini anlayış, diğer yanda da çocuklara bile füze atmaktan çekinmeyen, hiçbir insanlık dramından vicdanı sızlamayan, gözünü para ve güç hırsı bürümüş, hiçbir insanlık tanımı olmayan “modern” dünya… Bir anlamda insanın manevi dünyasına nefes aldıran Üç Aylar’a belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz.
Elbette ki bu özel zaman diliminin zalimler ve hiçbir insani değeri olmayanlar için bir anlam ifade etmesini, sorumluluk hissettirmesini bekleyemeyiz ancak biz müslümanlar için bu Üç Aylar, birşeylerin başlangıcı, işareti, olabilir ve olmalıdır da. Üç Aylar’ın anlayışını dünyaya yaymak, 1400 yıl önce, müslüman ve müslüman olmayanların bu ortak anlaşmaya uyarak dünyayı nasıl daha huzurlu bir hale getirdiğini anlatmak; bireysel olarak da her müslümanın bu dönemde kendi iç dünyasına çeki düzen vermekle yükümlü olduğunu, bunu yaparak nasıl kendi iç barışını sağlayacağını göstermek, bunu içselleştirmek, mümkünse bütün yıla yaymak, hepimizin görevidir. Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiğimizde inanıyorum ki dünyanın daha güzel bir yer olmasına ve acıların dinmesine katkı sağlamış olacağız.
Bu vesileyle, Regaip Gecesi’nin ülkemize, insanımıza, tüm İslâm Alemi’ne ve dünyaya hayırlar getirmesini, edilecek tüm duaların Cenab-ı Hak tarafından kabul buyurulmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum