Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TURAN "BU BÖLGEYİ DE AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUZ "

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Bolayır da Orhan Gazinin torunu, Osman gazinin kardeşi 1. Murat’ın kardeş Gazi Süleyman paşa ve Namık Kemal’in türbelerini ziyaret etti.

TURAN "BU BÖLGEYİ DE AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUZ "
10 Ağustos 2019 - 13:13

Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldızve daire müdürleri ile birlikte Bolayır’da bulunan türbeleri ziyaret edip dua eden ve çevrede incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan” Çanakkale’miz bir marka burada her şey var tarih, turizm ama Bolayır ’dada çok kıymetli hatıramız var Orhan Gazinin torunu, Osman gazinin kardeşi 1. Murat’ın  kardeş Gazi Süleyman paşa burada şehit olmuş ve Bolayır’a defnedilmiş 1300 lü yılların ortaları. Biliyorsunuz Lapseki’nin  Çardak beldemizden Gelibolu’dan ve bu hattan Avrupa’ya gidiyorlar ordu zaman zaman burada duruyor.

Biz Çananakkale’nin farklı tarihi dokularını ayağa kaldırırken bir sıralama yaptık Toraya yı biliyorsunuz çok büyük oranda başardık, onun dışında Asos ile ilgili adımlar attık o yoluna girdi şimdi, Bayramiç’te Akif’in eviyle ilgili ve hayatıyla ilgili büyük işler yaptık haftaya galası olacak artık yavaş yavaş diyoruz ki Türklerin bu güzergahını da dile getirelim Çardak, Gelibolu, Bolayır bu hattı dile getirelim ve  yolu güzergah var.

Biz şimdi Toras yolunu hayata geçiriyoruz turizm yolu 600 kilometre falan ama burası yok ama burasıda olsa adam şunu bilmesi lazım, Türkler Çardak’tan salla Geçmiş Gelibolu, Bolayır’dan Edirne’ye gitmiş bunu bilse belki buradan bisiklet yolu olacak, fotoğraf güzergâhı olacak o yüzden buralar daha kıymetli hale gelecek buraların sadece denizi değil tarih , turizm de daha kıymetli hale gelecek o yüzden istiyoruz ki burda işler yapalım vakıflarla görüşüyoruz buranın çevre düzenlemesi yapılacak, Hamamı var restore ediliyor zaten burada Süleyman paşanın yanında Milli şairlerden bir tanesi  Namık Kemal’in kabri var mezarı var onu da ziyaret ettik aynı zamanda burası bir tarih kenti şehitliğimizin yanında bunlarda ayrı kıymetler bunların hepsini ayağa kaldırmak istiyoruz”dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum