Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KONAKLAMA BİTTİ NÖBETE DEVAM

Kaz Dağları eteklerinde yer alan Balaban tepesinde yapılmak istenen maden arama çalışmasına karşı, Su ve Vicdan Nöbeti başlatılmıştı. 15 gündür devam eden nöbette, konaklama faaliyeti bugün güvenlik gerekçe gösterilerek sonlandırıldı.

10 Ağustos 2019 - 12:05

Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı 26 Temmuz Cuma günü ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ başlatılmıştı.

Balaban’da yapılmak istenilen altın ve gümüş arama çalışmasına karşı başlatılan Su ve Vicdan nöbetinde çadır ile konaklama faaliyetleri, Balaban evindeki alanda sonlandırılarak Çanakkale şehir merkezinde sürdürülme kararı alındı.

Konuyla ilgili Su ve Vicdan nöbeti komitesi adına Pınar Bilir tarafından mücadelenin 15. gününde maden çalışma alanında yapılan açıklamada kararın gerekçeleri yangın riski, can ve mal güvenliği şeklinde belirtildi.

Bilir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlk günkü kararlılıkla, su ve vicdan nöbetimiz devam etmektedir. Gelinen noktada Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen insanlar su ve vicdan nöbetimize ve bölgede konaklamak üzere katılım göstermektedirler. Mevcut alanın fiziki koşulları bu kadar büyük bir talebi karşılayamayacak durumdadır. Bu yetersiz fiziki koşullarda yangın riski artmış, konaklayan insanların can ve mal güvenliği koruyacak sınırı aşılmıştır. Bu nedenle şehir merkezi ile Kirazlı Balaban’da iki ayrı koordinasyon merkezi oluşturulacaktır. Bölgeyi ziyaret etmek isteyen destekçileri katliam alanına ziyaretleri koordinasyon kurulu aracılığı ile devam edecektir. Koordinasyon merkezlerinde bölgeye yönelik etkinliklere devam edilecektir. Kirazlı Balaban mevkiindeki su ve vicdan nöbeti alanında çadırlı konaklama yapılmayacaktır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum