Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TROİA MÜZESİ'NE BİR ÖDÜL DAHA

Troia Müzesi, ödüllere doymuyor. Müze, Avrupa’nın önemli müze ödüllerinden 2020-2021 Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü’ne layık görüldü.

TROİA MÜZESİ'NE BİR ÖDÜL DAHA
20 Eylül 2021 - 12:12
Troya Müzesi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “”2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödüllünü alan Dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzelerinden olan Troya Müzesi dün akşam Avrupa’nın bir diğer önemli müze ödülü olan 2020/2021 “Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü” ne layık görüldü.
14 ülkeden 50’den fazla Müzenin başvurduğu ödülde Müzemizin kısa bir süre önce finale kaldığı duyurulmuştu.
Finalde jüri Troya Müzesini; “Müze doğal kıraç bir araziden ziyade Troya Ören Yeri civarını 1996’nın başlarında Milli Parka dönüştüren, neredeyse bütünüyle geniş bir plan içine yerleştirilmiştir. Yerel ekonomiye önemli katkıda bulunan ve olağanüstü lokal etkiden bahsedilmesi şarttır. Bu enerjik ve ileri görüşlü müze, duvarları dışındaki arkeolojik olarak zengin alanların modern sakinlerini kendi toplumlarının tarihi ile bir araya getirmesi bakımından diğer müzelere örnektir. Nefes kesici mimarisi, minimalist skenografisi, içerik ile ilgili öyküsü, eğitimsel programları ve kültürel aktiviteleri sayesinde müze, en yüksek uluslararası standardı temsil ediyor.” şeklinde lanse edilmiştir.
Troya Müzesi, Avrupa Müze Akademisi Özel ödülünü alarak; Avrupa Yılın Müzesi ve Avrupa Müze Akademisi Özel ödüllerinin her ikisini alan ilk Türk Müzesi oldu” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum