Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"TOKİ İLE DEĞİL, BELEDİYE İMKANLARIYLA SOSYAL KONUT YAPIYORUZ"

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın söz verdiği sosyal konutların ilk etabının temel atma töreni Tarihi Namazgah karşısında gerçekleştirildi.

"TOKİ İLE DEĞİL, BELEDİYE İMKANLARIYLA SOSYAL KONUT YAPIYORUZ"
19 Mart 2019 - 11:05

Sosyal Konutların ilk etabı 60 metrekarelik 20 adet 1+1 ve 80 metrekarelik 80 adet 2+1 daireden oluşacak. Sosyal konutlar, toplam 2500 metrekare alan üzerinde 8500 metrekarelik inşaat alanında inşa edilecek. Konut sahipleri, ise başvurular arasından kura ile seçilecek. Seçim öncesi spekülasyonlar olmaması için ise kura çekimi seçim sonrasına bırakıldı.

“İLK TERAVİH NAMAZIMIZI NAMAZGAH’TA KILDIK”

Temel atma töreninde konuşan Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık; “Bugün tarihi bir gün ve Biga için  tarihi bir törende bir araya geldik. 18 Mart’ın arifesindeki günleri yaşıyoruz. Çanakkale nasıl  Türkiye’nin  kutsal toprağıysa. Şu an bulunduğumuz alan da Biga için en kutsal topraklar sayılır. Bundan 104 yıl önce gerçekleşen ve bir ibret vesikası, centilmenler savaşı olarak tarihe geçen Çanakkale Savaşında, Biga ve bulunduğumuz bölge hastane görevi görmüştür. Savaş alanında yaralananlar gemilerle Karabiga’ya  oradan da buraya taşınmış ve burada tedavileri sağlanmıştır. Şehitlik Mahallesi Namazgah bölgesindeyiz. Bu alan  göreve geldiğimiz 2014 yılında resmen çöplüktü. Samimi olarak söylüyorum, içerisinden kamyon kamyon çöpler attık. Tarihe ve dini duyarlılıklarımıza uygun bir halde değildi. 2014 seçimlerinde söz vermiştim. İlk teravih namazı  ve ilk iftarımızı  burada yapacağımızı demiştik. Ve öyle de oldu. 2014 Haziran ayında burayı yeniden düzenledik ve halkımızın kullanımına sunduk. Bayram namazları ve teravih namazlarımızı Namazgah’ın anlamına uygun şekilde burada gerçekleştiriyoruz. Yine 18 Mart Törenlerinde 5 yıldır burada 18 Mart günü sabah namazı burada kılındıktan sonra, Çanakkale Savaşında Mehmetçiğe ithafen onların o sabah yediği kırık buğday çorbasını burada halkımıza dağıtıyoruz. O atmosferi Mehmetçiğin hatıralarına saygı anlamında yaşatmaya çalışıyoruz. Başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlara göstereceğimiz en büyük saygı göstergesi Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır.” dedi.

“DURMAKSIZIN ÇALIŞIP TESLİM EDECEĞİZ”

Biga’nın bölgenin parlayan yıldızı haline geldiğini söyleyen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “5 yıl önce bu kente, Çanakkale’nin en büyük ilçesine hizmet etme onurunu arkadaşlarımla beraber bizlere yaşattınız. 5 yıl öncesine göre Biga gelişti ve değişti. Mütevazılık yapmaya gerek yok. Bu bir realite, 5 yıldan beri Biga çok değişti. İnsanlar Biga’dan dışarı giderlerdi. Artık dışarıdan insanlar Biga’ya gelir oldu. Biga’nın bu parlayan ışıltısı önümüzdeki yıllarda da inşallah devam edecek. Örnek aldığımız benim de öğrencilik yıllarımı geçirdiğim Eskişehir’e, Biga’yı benzeteceğiz. İnsanlar Antalya’ya Kapadokya’ya geziye gider gibi Eskişehir’e gidiyor. Biga’da bunun kıpırtıları başladı. Biga önümüzdeki dönemle birlikte yerli turistlerini ağırlamaya başlayacak. Beş yıldan bu yana Belediye Başkanlığımız döneminde Allah’a çok şükür kimseyi ötekileştirmedik. Herkesi kucakladık. Biga’ya bir bütün olarak hizmet etmeye çalıştık. Biga’da yaşayanlar belediye imkanlarından eşit ve hak ettiği şekilde yararlanmışlardır. Açık yüreklilikle söylüyorum, bunun aksini söyleyecek ve aksini ispat edecek bir Allah’ın kulunun olduğunu da sanmıyorum. Belediye hizmetlerine dar bir pencereden bakan, yol, su, kanalizasyondan ibaret görmedik. Doğumdan ölüme insanlarımızın yanında olarak hizmetlerimizi gerçekleştirmeye çalıştık. Birazdan temelini atacağımız tesis sosyal konut hamlemizin birinci etabını oluşturmaktadır. Burada 1+1 ve 2+1 şeklinde olacak 100 adet konutu en kısa sürede tamamlayıp, Bigalıların kullanımına sunacağız. Bunları belirlerken her zaman söylediğimiz gibi vatandaşlarımızdan önerilerini aldık. Nasıl konut istiyorsunuz? Ödemeleri ne kadar yapabilirsiniz? Ne kadar zamanda ödeyebilirsiniz? Ciddi bir çalışma yapıldı. Oradan çıkan sonuçlara göre bu proje oluşturuldu. Ağustos ayının sonuna kadar talepleri aldık. Daha sonra bir proje firması ile oturduk ve gerekli çalışmaları yaparak ilk etap olan bu 100 konutluk projeyi oluşturduk. İnşaat aşamasına geldik. Önümüzdeki günlerde de durmaksızın çalışıp, ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. 1. Etap dedim. 100 konut Namazgah bölgemizde, 100 konut Bademlik bölgesinde ve 400 konut da Çiçeklidede Mezarlığının olduğu bölgede, yine belediyeye ait olan bir alanda gerçekleştirilecek. Çok kısa bir zamanda 600 konutu ihtiyaç sahibi olan ve Biga’da ikamet eden, evi olmayan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLİK’E DÜĞÜN SALONU, PARK VE AİLE SAĞLIK MERKEZİ

TOKİ imkanlarıyla değil belediye imkanlarıyla sosyal konut yaptıklarını ifade eden Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Namazgah bölgesinde yapacağımız evler 1+1 daireler 20 adet ve 60 metrekareden oluşacak.  80 metrekareden oluşan 2+1 daireler de 80 adet olmak üzere 100 adet konutumuzu burada gerçekleştireceğiz. Arsamız 2500 metrekare, toplam inşaat alanımız 8500 metrekare civarında olacaktır. Biz tokiyle falan değil, sadece Bigalılar ve Biga Belediyesiyle birlikte bu konutları hayata geçireceğiz. İnsanlarımız özellikle bu bölgeyi tercih etmek isteyeceklerdir. Çünkü buranın çok güzel bir manzarası var. Bakın burası Biga’nın büyük bir kısmını görüyor. Namazgah bölgemizin şu yukarıda kalan kısmını düzenlediğimizde Biga bir seyir tepesi kazanacak. Bu bölge Biga’nın en yüksek yeri olması sebebiyle, gelip gittikleri ziyaret ettikleri huzurlu ve mutlu vakit geçirdikleri bir alana dönüşecek. Geçmiş seçimde söylemiş olduğum düğün salonunu da Şadan Doğan Anaokulu’nun karşısında bulunan belediyeye ait olan alana düğün salonu çalışmalarımız başladı. Hem düğün salonu hem de sosyal konutlarımız çok kısa sürede tamamlanıp vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır. Yine bu park çok önemsediğimiz yerlerden bir tanesi. Gerçekten Biga’nın en güzel yerlerinden bir tanesi parkımızın tamamlanmasıyla birlikte hem Şehitlik Mahallesi, Namazgah bölgesi ve Hamdibey Mahallemizdeki vatandaşlarımıza hizmet edecek bir alanı kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

“DAHA YAŞANABİLİR BİR BİGA İÇİN...”

Biga’ya kazandıracakları sosyal konut, düğün salonu, park ve aile sağlık merkezinin hayırlı olmasını dileyen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Önümüzde seçimler var. Hepimiz durmaksızın çalışıyoruz. Seçimler önümüzdeki beş yıl için yapılıyor. Yaptıklarımız ortada zaten onları tekrar tekrar anlatmaya gerek yok.  Biz önümüzdeki beş yıllık dönem ile ilgili projelerimizi hazırladık. Meclis üyesi adaylarımız da buradalar. Biga’ya bize miras kaldı olarak değil çocuklarımızdan emanet aldık gözüyle bakıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte çocuklarımıza gençlerimize daha güzel ve yaşanabilir bir Biga teslim etmek anlayışıyla çalışıyoruz. Son olarak 600 konutun ilk hamlesi olan 100 konut, düğün salonu, seyir terası ve seyir terasının içinde yer alacak sağlık ocağı Şehitlik ve Namazgah bölgesi ile birlikte Biga’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sağ olun var olun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından temel atma törenine geçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum