Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TİCARET BORSASI ÇANAKKALE'NİN MARKA DEĞERLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, dün Çanak Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi.

30 Ağustos 2019 - 11:11

Saat 11.30’da gerçekleşen basın toplantısında, Kaz Dağları’nda yürütülen metalik madencilik faaliyetleri ve hala sürdürülen Su ve Vicdan Nöbeti hakkında açıklamalarda bulunan Deniz, Çanakkale’nin marka değerlerine dikkat çekti.

Deniz yapmış olduğu açıklamada, “Son günlerde ülkemin ve Çanakkale’nin marka değerleri ile ilgili kara bir propaganda olduğunu görüyorum. Baktım Çanakkale’de herkes bir telden konuşuyor. Bilgisi olmayan fikri olmayan. Altın madeni gündemimizde. Ben de bir Ticaret Borsası meclis Başkanı olarak tarımla uğraşan insanların temsilcisi olarak bir tarafım. Siyanür konuşuluyor, ağaç konuşuluyor. Ülkenin altınları sanki Kanada firmasına peşkeş çekilmiş gibi haberler uçuşuyor.

Bugün Çanakkale Boğaz Köprüsünün biteceği bir yerde, ihtisas OSB’mizin kurulacağı Ezine’mizde yatırımcı çekmek için biz iş adamları olarak elimizden geleni yapıyoruz. Şu an ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik bir kriz var. Bu krizi ilk olarak ne kadar az hasarla atlatabiliriz, ne kadar teğet geçebilir? Bunun derdinde olmamız gerekirken, bakıyorum ki buharlaşması olmayan siyanürü farklı mecralarda kullanıyorlar. Ezine peyniri coğrafi işaretleri olan bir markamızdır bizim. Bugün Türkiye’nin her yerinde marka değeri vardır. Baktığınız zaman Bayramiç Beyazı’mız coğrafi işareti olan bir markadır. Bugün bu markalarımızı hibe etmek adına siyanür kampanyası ile Çanakkale’nin kirli havası varmış gibi, kirli yerde oluşuyormuş gibi, tarım arazilerinin hepsi gitmiş gibi bir kampanya yapılıyor.

Bunu en başta Çanakkale Belediyesi yapıyor. Bu beni korkunç derede üzüyor. Çanakkale Belediyesi bugün Borsa’nın arkasında yol yapıyor, cadde yapıyor. Borsa 110 bin TL gibi para ödemek zorunda kalıyor. Bakıyorum ki dışarıdan gelen vatandaşlara otobüs tahsis ediyor. Bakıyorum ki burada festivali iptal edip, ondan sonra gidiyor oradaki insanların yemeklerini, erzaklarını taşımalarını yapıyor.

Dışarıdan gelen vatandaşlar, provokatörler bakıyorum ki orada eylem yapıyorlar. Eylemi kime karşı yapıyor? Bize karşı yapıyorlar. Bugün Lâpseki Şahinli Köyü’nde altın madeni çalışıyor. Orası Yunanistan sınırı mı? Niye kalkıp da orada eylem yok da burada eylem var. Bugün orası çalışacağı zaman biliyorsunuz tarım arazilerinin bölümleri var. Marjinal tarım arazisi var, tarım arazisi var. Oradaki kuru toprağı çekip o kuru toprak alınacak, stoklanacak yarın oradaki siyanürlü malzeme işlendikten sonra o toprak üzerine serilecek ki bitki yetiştirebilir.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten insanların o ruhsatı veren veya o ÇED’i veren insanlar satılık insanlar mı? Niye biz devletimize güvenmeyi değil de provokatörlüğe başlıyoruz. Ağaç kesilmeden önce, 31 Mart’tan önce bu arkadaşlar neredeydi? Ne zaman 31 Mart olmuştur, Çan Belediyesi CHP’ye geçmiştir, Bayramiç Belediyesi CHP’ye geçmiştir ondan sonra provokatif hareketler başlamıştır. Eğer sağduyulu olacaksak bu ağaçlar kesilirken sağduyulu olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum