Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TEKVANDO ŞAMPİYONASINDA ÇANAKKALE RÜZGARI

15-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yapılan “6. Dünya Taekwondo Başkanlık Kupası” şampiyonası yapıldı.

TEKVANDO ŞAMPİYONASINDA ÇANAKKALE RÜZGARI
23 Eylül 2021 - 12:10
Şampiyonaya dünyanın dört bir yanından 20 civarında ülke ile 2 bin 500 sporcu katıldı. G1 klasmanında olan ve olimpiyatlara puan veren bu şampiyonaya sporcular puan toplamak için katıldı. Çanakkale’den 2 sporcu Türkiye Şampiyonası ve Milli takım seçmesinde elde ettikleri başarılar ile Türkiye Taekwondo milli takımına çağırılarak al bayrağımızı temsil ettiler.

Zorlu geçen şampiyonada 44 kilogram gençler kategorisinde yarışan sporcu İrem Dinç rakiplerini tek tek yenerek yarı final maçına çıktı.
tecrübeli Rus rakibiyle kıyasıya maç ortaya koymasına rağmen sporcumuz İrem üçüncü olarak bronz madalyayı milli takıma kazandırdı. Dinç elde ettiği bu başarı ile 2022 yılında yapılacak olan Avrupa taekwondo şampiyonasına katılma hakkı kazandı.
Türkiye Taekwondo Milli Takım Antrenörü ve Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık konuyla alakalı açıklamalarda bulundu:

“Sporcum İrem’i maça teknik, taktik ve psikolojik olarak en iyi şekilde hazırladık. Şampiyonluğu hedefleyerek gittiğimiz şampiyonada Avrupa dereceleri olan Rus rakibimizle verdiğimiz kıyasıya mücadele sonrasında İrem Rus rakibine mağlup oldu. Bu maçtan şampiyon olarak ayrılan bu sporcu geçen Estonya’da yapılan Avrupa şampiyonasında 2. olmuştu.
Önümüzdeki sene yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Milli Takımı adına al bayrağımızı temsil edecek olan sporcum İrem ile en iyi şekilde hazırlanarak şampiyonluğu hedefleyerek orada bulunacağız. Bu şampiyonada gerekli notlarımızı aldık ve eksikliklerimizi tespit ettik. Avrupa Şampiyonasına kadar antrenman programımızı iyileştirerek Avrupa şampiyonasına hazırlanacağız. Benim İrem’e olan inancım tam. Bu şampiyonada bize yaşattığı gurur ve kazandığı başarı sebebiyle İrem’i kutluyorum. Başarılarının devamını temenni ediyorum.
Ayrıca bu büyük organizasyonda Çanakkale olarak bizlere büyük görev düştü. Şahsım Milli takım antrenörü olarak, Anafartalar Spor Kulübü antrenörlerimizden Samet ALTUNIŞIK ve Yunus Emre ALTUNIŞIK hakem olarak şampiyonada görev aldı. Bu görevlendirmeler Çanakkale taekwondo il temsilcisi olarak beni gururlandırdı.“

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum