Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

STUDY İN TURKEY YÖK SANAL FUARI 2021 GERÇEKLEŞTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Covid-19 salgını sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerini yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtmak amacıyla 27-29 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen "Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021" de üniversitemiz tanıtıldı.

STUDY İN TURKEY YÖK SANAL FUARI 2021 GERÇEKLEŞTİ
31 Temmuz 2021 - 11:42
Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Study in Turkey YÖK Sanal Fuar etkinliği Rektörlük Senato Salonundan http://virtualfair-yok.gov.tr internet platformu üzerinden gerçekleştirildi.
Genel Koordinatörlüğünü ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Aşkın Koyuncu, yürütücülüğü Uluslararası Öğrenci Danışmanı Kerem Kaymaz tarafından yapılan Study in Turkey YÖK Sanal Fuar etkinliğinde; TÖMER’den Müdür Yardımcısı Öğr. Gör.  Kemal Erkol, Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Dr.  Ali Emrah Tokatlıoğlu öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve kendi alanları ile ilgili webinar’lar gerçekleştirdi.
Türkiye’nin son yıllarda Yüksek Öğretimde uluslararasılaşmaya büyük önem verdiğini belirten ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Aşkın Koyuncu konuyla ilgili şunları söyledi: 
“Türkiye son yıllarda Yüksek Öğretimde uluslararasılaşmaya büyük önem vermekte.  Bu bağlamda dünyada uluslararası öğrenci hareketliliğinde ülkemiz ilk 10 ülke arasına girmiş durumda.  YÖK’ün açıkladığı istatistiklere göre Türkiye’de şu anda 180 bin dolayında uluslararası öğrenci okuyor.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak da biz yükseköğretimde uluslararsılaşmaya büyük önem veriyoruz ve şu anda yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de en çok tercih ettiği üniversitelerden biri haline geldiğimizi söyleyebilirim.  Üniversitemizde 67 farklı ülkeden 2015 yabancı uyruklu öğrenci hali hazırda eğitim görüyor. Bu yılda 1190 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı tahsis ettik. Başvurularımız devam ediyor. YÖK’ün hazırladığı Sudy İn Turkey Uluslararası Sanal Fuarında üniversitemizi temsil ediyoruz. İlk etap başvurularımız 1 Ağustos’a kadar devam etmekte. Sonuçları 9 Ağustos’ta ilan edeceğiz. Kesin kayıt takvimimiz 13-17 Ağustos tarihleri arasında olacak. Daha sonra boş kontenjanların için yeniden ilan ve kayıt sürecini başlatacağız. Uluslararası öğrencileri Türkiye’de güvenli, kaliteli, iyi bir şehirde iyi bir üniversitede okumaya Çanakkale’ye davet ediyoruz.”
BOSNALI ÖĞRENCİLERDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET
Üniversitemiz Study in Turkey YÖK Sanal Fuar’ında tanıtımlarına devam ederken Bosna’dan gelen öğrenciler üniversitemizi ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak ile görüştükten sonra Üniversitemiz Terzioğlu Kampüsünü gezen öğrencilere Troya Kültür Merkezinde TÖMER’den Müdür Yardımcısı Öğr. Gör.  Kemal Erkol ve Uluslararası Öğrenci Danışmanı Kerem Kaymaz tarafından bir sunum yapılarak üniversitemiz imkanları ile ilgili bilgiler verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum