Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ KURUMSAL E-POSTA ALTYAPISI DEĞİŞİYOR

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’nca 06.07.2019 tarih ve 2019/12 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında hazırlanan "Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi" 24.07.2020 tarihinde onaylanmış ve Kamu kurumlarınca uyulması gereken Bilgi ve İletişim Güvenliği tedbirleri yayınlanmıştı.

ÇOMÜ KURUMSAL E-POSTA ALTYAPISI DEĞİŞİYOR
31 Temmuz 2021 - 11:41
ÇOMÜ, yayınlanan güvenlik tedbirlerine uymak için Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı prensibiyle Turkcell mühendislerinin geliştirdiği, Turkcell veri merkezi kalitesiyle güvenli hizmet veren YaaniMail altyapısı ile YaaniMail e-posta hizmeti için Turkcell ile işbirliği protokolü imzaladı.
Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Bilgi İşlem Daire Başkanı Cahit Kurt,  Turkcell Marmara Bölgeler Müdürü Tevfik Ilgın ve Çanakkale Bölge Satış Yöneticisi Serkan Güler katıldı.
Projenin gerçekleşmesinde Bilgi İşlem Daire Başkanı Cahit Kurt ve YaaniMail Ürün Müdürü Önder İlbay destek oldu.
Üniversitemiz 2011 yılından bu yana kullandığı e-posta alt yapısında Google inc. Workspace Education alt yapısını 8 Ağustos 2021 tarihinden itibaren kullanmayacaktır. Tüm personelimiz @comu.edu.tr uzantılı e-posta adreslerini kullanmaya devam edecek olup e-posta kullanımlarıyla ilgili gerekli dokümanlar destek.comu.edu.tr internet sayfası bağlantısından duyurulacaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum