Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SİGORTACILIK HAFTASINDA ÇTSO SİGORTA SEKTÖR BULUŞMASI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren 18 no’lu Meslek Grubu üyeleri, 30 Eylül 2023 Cumartesi günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde “Sigortacılık Haftası” kapsamında düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

SİGORTACILIK HAFTASINDA ÇTSO SİGORTA SEKTÖR BULUŞMASI
30 Eylül 2023 - 15:45
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda; Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Turgay Kılıç, 18 No’lu Meslek Komite Başkanı Ferdi Acar, Komite Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Komite üyesi, TOBB Sigorta Acenteleri Sektörü Meclis Üyesi ve Çanakkale Sigorta Sektörü İl Delegesi Metin Kenar, Çanakkale Sigortacılık Sektörü İl Delegesi Nurdoğan Arslan, Komite Üyeleri Orçun Oktay, Bülent Erdoğan, Fatma Erhan, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve ÇTSO 18 No’lu Meslek Komite sorumlusu Seval Akbulut ile çok sayıda sektör temsilcisi  yer aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan 18 No’lu Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Orçun Oktay; öncelikle Sigorta Haftanızı en içten dileklerimle kutluyorum.  Hepimizin de bildiği gibi modern dünyada ekonomik büyümenin, ticareti artırmanın temel unsurlarından biri de sigorta sistemidir. Çünkü ekonomi ve ticaret, risk demektir. Risk olmadan kazanç olmaz. Sigortacılık sektörü bu noktada devreye girerek, tarafların risklerini üstleniyor. Bu sayede, tüccarımız, sanayicimiz daha fazla üretmeye, daha çok büyümeye odaklanabiliyor. Sigortacılık sektörümüzün gelişimini desteklemeli, çocuklarımıza, girişimcilerimize tasarruf bilincini ve risk yönetimini öğretmeliyiz. Bana bir şey olmaz düşüncesiyle, bütün bir birikimin, emeğin, kaynaklarımızın yok olmasının önüne sigorta ile geçmeliyiz. Sigorta bilincinin yaygınlaştırılması en büyük temennimizdir. Sektörün Çanakkale’deki aktörleri olarak bizler şanslıyız. Milletvekilimiz Sayın Rıdvan Uz aynı zamanda meslektaşımız. Komite üyemiz değerli büyüğümüz Metin Kenar TOBB’da Sektör Meclis Üyemiz. Sorunlarımızı hepimiz biliyoruz. Şimdi lobicilik anlamında daha güçlüyüz ve hepsinin çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz.  ” dedi.
Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve sigorta acentesi sahibi Turgay Kılıç; Yönetim Kurulu adına tüm acentelerin sigorta haftasını kutlayarak; “ 21 Meslek Komitemiz var, hepsi gayet güzel çalışıyorlar ancak en aktifler arasında Sigortacılık Meslek Komitemiz üst sıralarda yer alıyor. Biz de Yönetim Kurulu olarak bize ilettikleri sorunları TOBB’a iletiyor ve takipçisi oluyoruz.” dedi.
TOBB Sigorta Acenteleri Sektörü Meclis Üyesi ve Çanakkale Sigorta Sektörü İl Delegesi Metin Kenar; “Sigorta acentesinin, sigortanın tabana yayılmasında, böylelikle ülkemizdeki sigortalılık oranının arttırılmasında, risklerin belirlenmesinde ve bir hasar durumunda sigorta şirketleri ile sigortalılar arasında bağ kurulmasında ve ülkemiz ekonomisinde büyük katkıları vardır. Unutmayalım ki acente güçlü sigorta şirketini, güçlü sigorta şirketi sektörünü, sektör ise güçlü Türkiye'yi beraberinde getirecektir. Yarınlarımızı endişe duymadan karşılamamızı sağlayan Sigortacılık sektörü, ülkemiz ekonomisinin büyümesine ve istihdamın artırılmasına da çok kıymetli katkılar sağlamaktadır. Sektörümüzün öneminin ne denli büyük olduğunu bu yıl yaşadığımız afetler bize göstermiştir. Sektörümüze ve Komitemize desteğinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Selçuk Semizoğlu’na da huzurlarınızda teşekkür ederim.” dedi.
Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da sektörün içinden geldiğini ve sorunları iyi bildiğini dile getirerek; “ Mesleğimizin gelişimi, rekabet ortamının kalitesinin arttırılması ve kayıt dışı çalışarak sektöre zarar verenlerle mücadele konusunda üzerine düşeni yapacağını ifade ederek Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine ve 18. Meslek Komitesine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.”
Konuşmaların ardından sigorta acenteleri söz alarak sektörleri ile ilgili düşüncelerini, taleplerini dile getirdiler. Toplantı sektörde 15 ve üzeri yılını dolduran üyelere plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç