Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGASPOR'DA HEDEFLER BÜYÜK

Ziraat Türkiye Kupası elemelerinde istikrarlı bir yol kat eden Bigaspor'da ilk hedef kupada bir üst tura çıkıp lige moralli başlamak.

30 Eylül 2023 - 15:12
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Bigaspor Ziraat Türkiye Kupası 2. tur mücadelesi için hazırlıklarını hızlandırırken, hedef 3.tura adını yazdırmak. Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda rakipleri İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübü oldu. 17. Biga Fuarında Çanakkale TV ve Çarşamba Postası mikrofonlarına konuşan Bigaspor'un başarılı Yönetim kadrosu hedeflerini dile getirdi.
"ÖNECELİĞİMİZ BİGAMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK"
Bigaspor Teknik Direktörü Coşkun Öz yaptığı açıklamada; "Yeni bir yapılanama ile yepyeni bir kadro kurduk. Geçen yıl birlikte oynadığımız oyuncularımızı iç transferde kadromuza katarak dış transferde de yeni oyuncularımız ile kadromuzu güçlendirdik. Geçen yıl ligi üstte bitiren Bigaspor olarak bu yıl Ziraat Türkiye Kupasında şehrimizi temsil etme hakkı kazandık ki bu ayrı bir gurur. Geçen yıldan bir farkı, biz geçen yıl ön eleme oynamadan iki tur geçmiştik bu yıl ise ön eleme oynayarak önce Söke sporu geçtik, ardından Bilecik 1969 Spor Kulübünü penaltılarla geçerek çekilen kurada Karşıyaka'nın rakibi olduk. Biz oyunu kuralına göre oynayan bir takımız. son iki maçımızı penaltılarla geçtik ama bu bir tesadüf değil, o sahada 120 dk. azimle hırsla mücadele veren oyuncunun, bizlere güvenen yönetimin, kenarda taktik savaşı veren bizleri, maçımıza gelen taraftarın, yani Bigaspor camiasının başarısı. Bir sonraki maçımızın ön görüsünü yapamayız ancak hedefimiz her zaman ki gibi aynı. Sahaya çıkıp bize yakışanı oynamak, turu geçmek.  Çünkü maç sahada kazanılır. Biz altı gün antrenman yapıp tek maç oynuyoruz ve hedefimizi hiç değiştirmeden amacımıza ulaşmak için çalışıyoruz. Sonucu belli olmayan bir iş yapıyoruz. Belki 90 dk sonunda turu atlarız, belki 120 dk. veya penaltılarla yada hiç istemesek de eleniriz, bunu ön görmek kolay değil, ancak kolay olan tek şey var maç oynandıktan sonra yorum yapmak. Biz bu sene iyi bir takım kurduğumuza inanıyoruz. Ligdeki rakiplerimizin bölgeleri belli ama takımlar henüz tam belli değil. Hedefimizden eminiz, takımımıza güveniyoruz, ligde de kupada da en üstü hedefliyoruz. Biga'mızı en iyi şekilde temsil etmek asli hedefimiz" ifadelerini kullandı.
"BU CAMİANIN BAŞKANI OLMAKTAN GURU DUYUYORUM"
Bigaspor Başkanı Okan Ergüven yaptığı açıklamada; "Hedefleri her zaman en üstte olan bir takımın başkanı olmaktan öncelikle guru duyuyorum. Hocamıza, futbolcularımıza bizim inancımız ve güvenimiz tam. Bizlere bu başarıları yaşattıkları için teşekkür ediyorum. İki tane Türkiye Kupası maçı oynadık. İlk maçta saha koşulları çok zordu ona rağmen turu geçmeyi bildik. Kendi evimizde zor bir rakibi yenerek Karşıyaka gibi köklü bir takımın rakibi olduk. Üçte üç yapan, hazır bir rakibe karşı oynayacağız. Ben teknik kadromuza ve oyuncularımıza güveniyorum. Bu takım bir kaç hafta sonra çok daha iyi olacak. o nedenle böyle bir takımın başkanı olmak onur verici. Tesislerimizde yenilemelere gitti. Sahamızda yenileme yaptık, Bigaspor lokalimizi, oyuncularımızın kaldıkları yerden antrenman yaptıkları alana kadar yeniledik. Biga halkının özverisi ve desteği ile her anlamda yenilendik. Burada desteklerinden dolayı Biga Belediye Başkanımıza, Biga Ticaret Odası Başkanımıza, sponsorumuz Kaptanlar Un'a teşekkür etmek istiyorum. Bizlere çok büyük destekler verdiler. İnandılar ve taşın altına ellerini koydular. Bir eksiğimiz kaldı halı sahamız, bir kaç güne ihalesini yapıp kırk gün gibi kısa bir sürede onu da tamamlayarak eski günlerine geri dönen bir Bigaspor olacağız" ifadelerini kullandı.
"BU TAKIMIN ASIL SAHİBİ BİGALILAR"
Bigaspor'a yıllarca emek veren ve destek olan Biga Çarşamba Postası Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Bigaspor'un eski müdürü Kadir Atan ise yaptığı açıklamada; "Bigasporu Bigaspor yapan ön önemli değer bu şehrin taraftarı. Yönetimler, çalışanlar futbolcular değişir ama baki olan taraftardır ve bu takımın asıl sahibi Bigaspor taraftarıdır. Benimde hayatımın yarı dönemi Bigaspor'da geçti. Futbol oynadık, yöneticilik yaptık, her zaman takımımızın yanındayız elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce  destek vermeye devam ediyoruz. Ben Başkanından, hocasına, futbolcusuna, çalışanına kadar her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar" ifadelerini kullandı.
"HOCAMIZA VE TAKIMIMIZA OLAN İNANCIMIZ TAM"
Bigaspor Futbol Şube Sorumlusu İlker KILIÇ; "Bu yıl Bal Liginde en zor guruplardan birinde yer alacağız. Şampiyonluk adaylarının çok olduğu, zorlu bir gurup ama bizim hedefimiz belli. İyi maçlar oynayıp şampiyon olmak. Kupada Karşıyaka gibi takımla eşleşmek ayrı bir heyecan. Tabi ki kupa maçı önceliğimiz. kazanıp gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Hemen ardından kısa bir süre sonra Bal Ligindeki rahiplerimiz belli olacak ve maçlarımız başlayacak. Ben bu takımın en iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Taraftarımız takımla bütünleşmiş durumda, tesisi anlamında neredeyse hiç eksiğimiz kalmadı. Bu yıl tüm maçlarımızı evimizde oynayacağız. Her gün bir önceki günden daha iyi bir Bigaspor var. Eğer Karşıyaka maçında güvenlik toplantısı sonrası alınacak karar seyirci getirilebilir doğrultusunda olursa maça taraftarımızla birlikte gitmek için de hazırlıklarımız tamam" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum