Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SEMİZOĞLU "SAMAN İTHAL EDİYORUZ AMA"

ÇTSO Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Meclis Başkanı Osman Okyay ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptıkları konuşmalarda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SEMİZOĞLU "SAMAN İTHAL EDİYORUZ AMA"
15 Şubat 2024 - 12:21
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay yaptı, Okyay konuşmasında TÜİK’in işsizlik rakamlarının açıklanması hakkında bilgi verirken, “İşsizlik oranı geçen yılın Aralık ayına göre yüzde 0,1 puan azalarak yüzde 8,8 oldu.15 ve üzeri yaşlardaki işsiz sayısı 3 milyon 98 bin kişi oldu. Ekonomi çevrelerinde işsizlik oranının düşmedi dile getiriliyor. İnsanların iş bulmaktan umudunu kesince iş başvurusunda bulunmaktan vazgeçiyor” dedi.
“4 ŞİRKETTEN 3’ÜNDE YETENEK AÇIĞI VAR”
Okyay konuşmasının devamında, her 4 şirketten 3’ünde yetenek açığı yaşandığını belirterek, “Gençlerimiz için iş dünyasında yeni fırsatlar yaratmalıyız. Büyümek, güçlenmek ve daha fazla istihdam saylamak için yatırım iştahımızın korunması gerekiyor. Yeni nil sanayi bölgeleri açmamız gerekiyor. 4 şirketten 3’ünde yetenek açığı yaşanıyor. Beyin göçü çok önemli ve her geçen gün nitelikli eleman açığı büyüyor. Türkiye genelinde işverenlerinin yüzde 88’i gerekli mesleki beceriye ve niteliğe sahip eleman bulamıyor. Bize düşen görev şirketlerimizde gerekli yetenek dönüşümü için yatırım yapmalıyız. Çalışanlarımızın mevcut yetkinliklerini geliştirmeyi ve yeni yetkinlikler kazanmalarını sağlamalıyız. Hem kendimiz hem de ülke ekonomisi için nitelikli kadrolar oluşturmaya önem vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
“SAMAN İTHAL EDİYORUZ AMA”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise yaptığı konuşmada Çanakkale’nin tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirterek, “Çanakkale tarım ve hayvancılık şehri. Eski bir un ve yem sanayicisi olarak 80’li yıllarda yemlerin yüzde 100’ü yerliydi. O zamanlar Türkiye için kendi kendine yeten ülke derlerdi. Şu anda geldiğimiz durumda hayvan yeminin yüzde 75’ini ithal ediyoruz. Dolar artınca da yem fiyatları artıyor. Üretim planlaması yapılması gerekiyor. Siyasete samanı bile dışarıdan alıyoruz diye! Biz samanı ithal edelimde, kirazı, şeftaliyi, peyniri ihraç edelim. Daha önce şehrin girişine kadar her yer ayçiçeği ve buğday tarlalarıydı. Daha sonra buğday ve arpa üretiminden vazgeçilerek yaş sebze meyve üretimine geçince samanı dışarıdan ithal eder duruma geldik. Gerçek olan tespit budur” ifadelerini kullandı. Semizoğlu konuşmasının sonunda Çanakkale’nin göç alan bir şehir olduğunu ve ona göre büyüme planlarının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum