Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ŞEHİR PROTOKOLÜ ÇOMÜ İFTARINDA BULUŞTU

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı ortaklığında Ramazan boyunca öğrencilere yönelik Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde iftarlar düzenleniyor.

29 Mayıs 2019 - 11:05

Önceki akşam ise Çanakkale şehir protokolü, üniversitemizde düzenlenen iftara konuk oldular. ÖSEM önünde düzenlenen iftar yemeğine Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, İdare Mahkemesi Başkanı Güney Akçer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yarbay Alpaslan Baysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, Basın İlan Kurumu Çanakkale Şube Müdürü Hasan Hüseyin Kemal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Çağman Esirgemez, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Hasan İskender, Liman Başkanı İsmail Gümüş, Mimarlar Odası Başkanı Sevil Ural ile üniversitemiz akademik ve idari personeli, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve öğrenciler katıldılar.

Kur’anı Kerim tilaveti ve yemek duasının ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat “Biz bu akşam aslında öğrencilerimizin davetlisi ve misafiriyiz” diyerek başladığı konuşmasında Ramazan’ın insanları birleştirici özelliğine vurgu yaptı.

Ramazan’ın rahmet ve mağfiret ayı olduğunun altını çizen Rektör Murat “Biz Ramazan’ı aynı zamanda cehennem azabından kurtuluş ayı olarak biliyoruz. Dersler ve sınav yoğunluğunun arasında siz kıymetli öğrencilerimizle bir araya gelmek çok güzel. Sizler bizim baş tacımızsınız. Sizden hayatın bir sınav olduğunu ve bu sınav içerisinde okuduğunuzu anlayarak, düşünerek ve analiz ederek davranmanızı bekliyoruz.

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birinde, Şehitler Diyarı Çanakkale'de eğitim öğretim görüyorsunuz.  Haftaya hep birlikte bayram sevincini yaşayacağız. Ramazan’da suç oranlarında azalma olduğunu biliyoruz. Hoşgörü iklimi hakim olur. Biz arzu ediyoruz ki her günümüz her ayımız Ramazan’daki gibi insanlar birbirine muhabbetle yaklaşsın. Birbirlerini daha sevsinler, daha hoşgörülü olsunlar” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimize yönelik iftarlar, Ramazan ayı sonuna kadar ÖSEM binası önünde devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum