Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"SEFALET ÜCRETİ İSTEMİYORUZ!"

DİSK’e bağlı, Genel İş Sendikası Çanakkale Şubesi tarafından geçtiğimiz gün Adalet Parkı’nda basın açıklamasında bulunuldu.

09 Kasım 2021 - 12:26
Açıklamada vergide, gelirde adalet ve belediye şirket işçilerine kadro verilmesi gündeme getirildi. Açıklamada, “İşçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, küçük esnaf, çiftçiler, dar gelirliler, yani bu halkın çok büyük bir çoğunluğu ise bu masallarından bıktı artık: “Geçinemiyoruz” diyenler çözüm istiyor” ifadeleri yer aldı.
DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizi ve emekçileri gerçek anlamda bir karakış bekliyor!
“HAKKIMIZI ARAYIP SORMAYALIM İSTİYORLAR”
İşsizlik rekor kırarken, işçilere ait olan İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının çoğunun büyük bölümü patronlara aktarılıyor. İşçilerin patronundan daha yüksek oranda vergi ödediği bir ülke haline geldiğimiz gerçeği gizlenmek isteniyor. Türkiye, uluslararası sermaye için ucuz ve güvencesiz işçilik cenneti haline getirilmek istenirken, elimiz kolumuz bağlı izleyelim, örgütlenmeyelim, sendikalı olmayalım, hakkımızı arayıp sormayalım istiyorlar.

“GEÇİNEMİYORUZ DİYENLER ÇÖZÜM İSTİYOR”
Bizi yoksullaştırarak, bize hayatı zehir ederek bir avuç şirket ile beraber “şahlanmak” istiyorlar. İşçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, küçük esnaf, çiftçiler, dar gelirliler, yani bu halkın çok büyük bir çoğunluğu ise bu masallarından bıktı artık: “Geçinemiyoruz” diyenler çözüm istiyor.
“GELİRDE VE VERGİDE ADALET SAĞLANMALIDIR”
Evet, kimsenin bize bahşedeceği bir kurtuluş yok. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Birkaç hafta içinde yeni asgari ücret çalışmaları başlayacak. Hem bütçe hem de asgari ücret artan hayat pahalılığına karşı emekçilerin soluk almasını sağlayabilir. 2022 karakışına karşı halkın ekmeğini savunmak için acil önlemler alınmalıdır! Gelirde ve vergide adalet sağlanmalıdır!
“EMEKÇİLERİN TAMAMINA DOĞRUDAN, AYRIMSIZ KADRO VERİLSİN”
Daha önce 696 sayılı KHK ile Belediye Şirketleri bünyesine geçirilmiş emekçilerinin tamamına doğrudan, ayrımsız kadro verilsin, Yaklaşık 500.000 belediye şirket işçisi rahat bir nefes alsın istiyoruz. Elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun. Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın. Pembe tablolar çizmeyi alışkanlık haline getirenleri uyarıyor, 2022 bütçesi ve asgari ücreti belirlenirken “geçinemiyoruz” diye haykıran halkın ekmeği için somut önlemler almaya çağırıyoruz.
İşsizliğin ve yoksulluğun çarkları arasında ezilmeyi kabul etmiyor, tüm işçileri, emekçileri, işsizleri, emeklileri ve dar gelirlileri pahalılığa ve adaletsizliğe karşı omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz! Bu adaletsiz düzene karşı, sömürüye karşı örgütlenmeli, sendikalı olmalı, hakkımızı aramalıyız. Bir araya gelerek, omuz omuza vererek, örgütlenerek kazanabiliriz!” ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum