Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ŞARLAN, YÖNETİM KURULU'NDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNİ VE BAROLARI TEMSİL EDECEK

Çanakkale Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan, İstanbul Tahkim Merkezi’nin Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Üyesi Oldu.

ŞARLAN, YÖNETİM KURULU'NDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNİ VE BAROLARI TEMSİL EDECEK
29 Nisan 2019 - 13:32

26 Ekim 2015 tarihinde, Kanunla, Türkiye’deki ve yurt dışındaki ticari aktörlerin, şirketlerin aralarındaki uyuşmazlıkları gidermek amacıyla İstanbul Tahkim Merkez kuruldu. İstanbul Tahkim Merkezi’nin Yönetim Kurulu’nda Türkiye Barolar Birliği’ni temsilen artık Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan da bulunacak. 

Çanakkale Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan, Ankara da Türkiye Barolar Birliğinde yapılan seçimle önce İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurul üyesi oldu, sonrasında ise İstanbul’da yapılan Genel Kurul da Türkiye Barolar Birliği’ni temsilen 5 kişilik Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

Çanakkale Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan; İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), gerek Türkiye’deki gerekse yurtdışındaki ticari aktörler arasındaki uyuşmazlıkların çözümlenmesi için tahkim ve arabuluculuk hizmeti sunan, bağımsız, tarafsız ve özerk bir kurumdur. İstanbul Tahkim Merkezi, herhangi bir üyelik şartı aramaksızın uyuşmazlık çözümü konusunda tüm taraflara hizmet vermektedir. İstanbul Tahkim Merkezi’nin özelliği ise bağımsız ve tarafsız bir kurum olmasıdır. 26 Ekim 2015 tarihinde kurulan İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurulunda Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk-İş, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye İş Veren Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Borsa İstanbul, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Yüksek Öğretim Kurulunun temsilcileri bulunmaktadır.

Yönetim Kurulunda, Şarlan ile birlikte Prof. Dr. Ziya Akıncı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Adalet Bakanlığını temsilen Hukuk İşler Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Türkiye İhracatçılar Meclisini temsilen Mehmet Fatih Bilici yer alacak.   

Çanakkale Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan, “Bu süreçte bana destek olan tüm Baro Başkanlarıma Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr.Av.Metin Feyzioğlu’na ve İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurul Üyelerine güvenleri için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum