Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Şans Oyuları üzerinde 'Bu Bir Kumardır' ibaresi yer almalı''

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından açıklanan ‘’Kumar ve Türevleri Raporu’’nda, şans oyunları üzerinde ‘’Milli’’ ibaresinin kullanılmaması gerektiği bildirildi. MÜSİAD Çanakkale Şubesi Başkanı Ali Osman Yıldız konu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Şans Oyuları üzerinde 'Bu Bir Kumardır' ibaresi yer almalı''
28 Aralık 2018 - 11:45

Ali Osman Yıldız: "Milli Piyango, Spor Toto, At Yarışı, İddaa, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto gibi kumarın türevi olarak tanımlanabilecek oyunlar fıkıh kitaplarımızdaki kumar tanımına uygun düşmektedir. Kumarın şans, talih, bahis oyunları gibi daha kabul edilebilir ve masum görünen isimlere büründürülmesi, kumar oynayanların oynadıklarını kumar olarak algılamamalarına ve kumar alışkanlığının yayılmasına yol açmaktadır."

“Şans oyununu oynayanların yarısından fazlasını 18 ila 27 yaş aralığında yer alıyor”

"Başta futbol, basketbol ve voleybol gibi sportif müsabakaların sonuçlarının tahmin edilmesine yönelik şans oyununu oynayanların yarısından fazlasını 18 ila 27 yaş aralığında yer alıyor. Aynı şekilde oynayanların yüzde 42,2’lik kısımla işçilerin ve bu grubu yüzde 23,6 ile öğrencilerin izlemesi meselenin ciddiyetini göstermektedir."

“Bu Bir Kumardır ibaresi yer almalıdır’’

“Milli Piyango İdaresi’nin başındaki ‘milli’ ibaresi kaldırılmalıdır. Kumar türevleri olarak sayılacak oyunların üzerinde ‘Bu Bir Kumardır’ ibaresi yer almalıdır. Futbolun bir spor olduğu algısı oluşturulmalı, futbol liginin adında veya herhangi bir yerinde yer alan “Spor Toto” ibaresi çıkartılmalıdır. Spor kumar ve türevi olabilecek herhangi bir faaliyet ile birlikte anılmamalıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı sporun gençler üzerinde kumara kapı aralayan risk unsurlarını engelleyecek çalışmalar yap malıdır. Kumarın sporu destekleyen bir unsur olmaktan çıkarılması için Türkiye Futbol Federasyonu ve futbol kulüpleri ile birlikte çalışmalar yürütülmelidir. Türkiye futbol ligi isminin “Spor Toto Süper Lig” olarak aleni bir şekilde kumar türevi olarak tanımlanan bir oyunu çağrıştırması büyük bir çelişkidir. Sporda sembolik önemi yüksek böylesi yerlerde kumarın türevlerini teşvik edecek yazılı ve görsel unsurlara müsamaha gösterilmemelidir." Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum