Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEME YASA TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!

Sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

17 Nisan 2020 - 15:45

Kanun teklifi sahibi Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada; "Canlarını canlarımız için feda eden 1 milyon 100 binden fazla sağlık çalışanımızın uzun zamandır beklediği kanun teklifimiz yasalaştı. Ceza tek başına caydırıcılık taşımıyor. Bizler her konu da hassasiyet göstermeliyiz.

Kanun teklifimiz ile kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarına karşı görevleri sebebiyle işlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret, görevi yaptırmamak için direnme suçlarında tayin edilecek ceza yüzde elli oranında arttırılacak ve cezanın ertelenmesini geri bırakan hüküm uygulanmayacak. Bu kanun tüm doktorları, sağlık personellerini, yardımcı personelleri, özel polikliniklerde hizmet veren sağlıkçıları ve eczacıları da kapsamaktadır.

Dünyanın mücadele ettiği salgın karşısında özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Sağlıkçılarımızın ortaya koydukları emeğin karşılığını ödemek mümkün değil. Onların göstermiş olduğu fedakarlığa karşı en azından pandemi sürecinde bizler kendimizi ve çevremizi koruyarak uyarılara dikkat edelim. Ayrıca Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile beraber Çanakkale’mizde hizmet eden sağlıkçılarımızın yanında olduğumuzu, onların her talebine cevap vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç