Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TARHANA VE SERAMİK ÇORBA KASESİ HEDİYE EDİLDİ

Tüm dünyada etkili olan Koronavirüs salgınında Çanakkale’de de özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına, Çanakkale Belediyesi tarafından tarhana ve seramik çorba kasesi hediye edildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TARHANA VE SERAMİK ÇORBA KASESİ HEDİYE EDİLDİ
22 Şubat 2021 - 16:35
Düzenlenen etkinlik kapsamında, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar ve birim müdürleri ile birlikte pandemi hastanesi olarak da bilinen ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yönetimi ile bir araya geldi.
Başkan Gökhan, bir yıla yaklaşan bir süre zarfında halk sağlığı adına büyük bir çaba ortaya koyan ve değerine paha biçilemez bir emek veren sağlık çalışanlarına hem kendi adına hem Çanakkale Belediyesi adına teşekkürlerini iletti. Başkan Gökhan, bu kapsamda özel olarak hazırlanan; Troiada Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kadınları tarafından üretilen doğal tarhana ile Çanakkale Seramik Atölyesi ustalarının elinden çıkan seramik çorba kaselerini yönetime takdim etti.

Sağlık çalışanlarına hediye edilecek olan tarhana ve seramik çorba kaseleri paketlerinde Başkan Gökhan’ın mesajı da yer alırken, mesajda; “Yüreğimize dokunan kıymetlilerimiz; Bizler anneannemizin yoğurup kurumaya bıraktığı tarhanaya değmemeye tembihlenerek büyüdük. Kuruması sabırla beklendikten sonra ince ince elekten geçirilişini izleyerek büyüdük. Her tanesinin bereketi komşulara da yayılsın diye paylaşmayı öğrenerek büyüdük. Kimi zaman memleket hasretinde evimizin kokusunu hatırlattı, kimi zaman çocukluğumuzun bir anısını ama en çok da hasta yatağımızda içimizi ısıtan deva oldu. Öyle bir dönemdeyiz ki belki evimizden ayrıyız, belki anne şefkatinden, tüm alışkanlıklarımızdan… Ama biliyoruz ki emin ellerdeyiz. Bir tas tarhananın dağıttığı şifayı bilerek her tanesini özenle hazırlayan ellerin üzerinde bugün sizin şifa dağıtan elleriniz var. Kıymetli sağlık çalışanlarımız; Değerine paha biçilemez emeğinize annemizin tarhanasıyla teşekkür ederek belki bir nebze de şifa bizden size gelsin istedik. Varlığınızın bizler için önemini anlatmaya kelimeler yetmez, fedakârlığınızın bedeli ödenmez. İçinizi ısıtacak her yudumda minnetimizi hatırlatmasını dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadeleri yer aldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum