Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

REKTÖR MURAT, ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

10-16 Mayıs Engeliler Haftası dolayısıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ve Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi tarafından organize edilen yemekli toplantı Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşti. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Engelsiz Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doktor Öğr. Gör. Nurullah Bolat, komisyon üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

REKTÖR MURAT, ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ
01 Mayıs 2019 - 11:16

ÖNEMLİ OLAN VİCDANLARIMIZIN, RUHLARIMIZIN ENGELLİ OLMAMASI

“İlk yemekli toplantımızı öğrencilerimizle yapmak benim için mutluluk verici” diyerek başladığı konuşmasında Rektör Murat, sosyal politika alanında dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yapıldığına ve bu çalışmaların içinde kendisinin de olduğuna dikkat çekerek insan için önemli olanın vicdanın, ruhun engelli olmamasıdır” dedi ve ekledi:

MEDENİYET İNSANA VERİLEN DEĞERDİR

Dezavantajlı gruplarla ilgili üniversitelerde ulusal ve uluslararası çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu toplumun her kesiminde olduğu gibi engellileri de kucaklaması açısından güzel bir gösterge.  Onlar için hayatı daha kolay ve ulaşılabilir, erişilebilir bir düzeye getirilme çabası medeniyet açısından önemlidir. Medeniyet, yüksek binalar ve gelişmiş teknolojiler yaratmak değil insanlara verilen değerle ilgilidir. İnsan bizim kültürümüzde, değerlerimizde çok değerlidir. Hangi medeniyet insan odaklı hareket ediyorsa asırlar boyu kendisini yaşatabilir. Bizim medeniyetimiz de bu anlamda çok zengindir. Bizim kültürümüzde yaradılanı severiz, yaradandan ötürü.

Konuşmasından sonra engelli öğrencilerle teker teker tanışan ve onların talep ve isteklerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yemek sonrası öğrencilere birer hediye takdiminde bulundu.

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde engelli öğrencilere, personele yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum