Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ORMAN KAMPI İÇİN KAMU YARARINA KARAR!

Geçtiğimiz aylarda özelleştirilen, Çanakkale’nin gözbebeği konumunda bulunan Dardanos’taki Orman Kampı ile ilgili yeni bir karar alındı. Orman Kampı’nın bir bölümü halka kazandırıldı. Karar, Resmi Gazete’de yayınlandı. Orman Kampı’nın plajı ve denizi, park halinde vatandaşların kullanımında olacak.

ORMAN KAMPI İÇİN KAMU YARARINA KARAR!
05 Şubat 2024 - 15:33
Çanakkale’nin gözbebeği konumunda bulunan Dardanos bölgesinde yer alan Orman Kampı bir süredir kamuoyunun gündeminde idi. Orman Kampı bir anda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirildi ve alan ile ilgili üst üste iki defa plan değişikliği yapıldı. Son Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeye göre Orman Kampı’nın bulunduğu alan, “Ticaret-Turizm Alanı” olarak belirlenmişti.
Özelleştirmenin ilk gününden bugüne kadar Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından konu hem Çanakkale Belediye Meclisi’nde gündeme getirildi hem de kamuoyuna bilgilendirmelerde bulunuldu. Hatta söz konusu özelleştirme kararına karşı Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, itirazda bulunulduğunu da belirtmişti. O itiraz ise sonuç verdi ve Orman Kampı’nın kıyı şeridindeki bölümü Çanakkalelilerin, vatandaşların kullanımı için park alanı olarak yeniden düzenlendi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Karar gereği, bölgeye turizm işletmesi kurulabilecek ancak sahil şeridi ve sahil şeridinin bulunduğu alan kamu yararına park olarak şekillendirilecek. Çanakkalelilerin, Çanakkale Boğazı ile bağlantısı kesilmemiş olacak.
Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, “Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan Çanakkale ili, Merkez İlçesi, Çınarlı Mahallesi, 131 ada, 1 parseldeki taşınmaza yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ve 17/11/2023 tarihli ve 7812 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğince askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda;
1)20 metrelik sahil şeridinin park olarak planlanmasına yönelik itirazın kabul edilerek, bu kapsamda söz konusu taşınmaza ilişkin “Ticaret-Turizm Alanı ( Emsal:0,60; Yençok: 2 Kat”, Park, Kumsal-Plaj ve Yol kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ekli 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına” kararı yer aldı.
Çanakkale Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “İlimiz, Merkez İlçe Dardanos Mevkii Yahya Çavuş Orman Kampı’nın yer aldığı mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait 131 ada 1 parsel sayılı taşınmaz, mevcut uygulama imar planında kısmen “Konaklama Tesis Alanı” kısmen “Park” ve kısmen de “Yol” olarak planlı iken; Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca 12.04.2023 onaylı plan değişikliği ile mevcutta konaklama tesis alanının bulunduğu alan “Konut Alanı” olarak değiştirilmiştir.
Bu plana Belediyemiz ve Kent Konseyi tarafından yapılan itiraz ile; getirilen ekstra nüfusun sosyal ve teknik ihtiyaçları için ilave park alanı talep edilmiş, itirazımız kabul edilerek söz konusu alan kısmen “Ticaret-Turizm Alanı” kısmen “Rekreasyon Alanı” kısmen “Kumsal-Plaj” ve “Yol” olarak planlanarak Cumhurbaşkanı kararı ile 17.11.2023 tarihinde onaylanmıştır.
Bahse konu plan değişikliği askıya çıkarılmak üzere idaremize gönderilmiş, plan değişikliği bu hali ile yeniden değerlendirilmiş ve 20 metrelik sahil şeridinin park olarak planlanması talebi ile yasal askı süresi içerisinde İdaremizce, TBMM Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi ve Dardanos Sakinlerince plana tekrar itiraz edilmiştir. İtirazımız sonucu 20 metrelik sahil şeridi planda “Park” olarak değiştirilerek Cumhurbaşkanı Kararı ile 03.02.2024 tarihinde onaylanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç