Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ORGANLARI 3 KİŞİYİ HAYATA BAĞLADI

Geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Çanakkaleli Uzman Çavuş Murat Çakman’ın organları üç kişiyi hayata bağladı. Organ nakli olan hastalardan biri olan Eren Ceviz, geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında kana kana su içti.

13 Haziran 2019 - 11:04

27 Mayıs tarihinde motosiklet ile aracın çarpışması sonrasında travmatik beyin kanaması geçiren 40 yaşında iki çocuk babası Uzman Çavuş Murat Çakman’ın, 1 Haziran’da beyin ölümü gerçekleşti. Yaşanan bu üzücü kaybın ardından Çakman’ın ailesi, Çakman’ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Çakman’ın iki böbreği ve karaciğeri ameliyatla alındı.

Çakman’ın böbrekleri Çanakkale’de tedavi gören Eren Ceviz ve Kadri Evgin’e, karaciğeri ise Bursa’da bulunan bir özel hastanede organ bekleyen bir hastaya nakledildi. Organ nakli gerçekleştirilen hastalardan biri olan 34 yaşındaki Eren Ceviz, neredeyse tam sağlığına kavuştu. ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’nde ameliyatı yapılan ve bir-iki gün içerisinde taburcu olması beklenen Ceviz, bir tanıdığının tavsiyesi üzerine ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’ne Keşan’dan geldiğini ve sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr Cabir Alan konuyla ilgili yaptığı konuşma;“ Eren Bey’in 6 yıl önce yüksek tansiyona bağlı böbreklerinde yetmezlik meydana geldi. Böbrek tansiyonu sinsi bir hastalık olduğu için pek belirti vermemiş. Bir gece aniden rahatsızlanıp hastaneye gidince yapılan tetkiklerde böbrekleri iflas ettiği anlaşılmış ve hayatta kalması için diyalize bağlama kararı verilmiş. Diyaliz bu hastalar için geçici bir çözümdür ancak hayata devam etmeleri için gerekli bir sistemdir. Böbrek nakli diyaliz makinelerinden daha iyi sonuç vermektedir. Kendisi merkezimize 4 ay önce müracaat etti. Kısa sürede kendisine böbrek bulundu. Hayatını kaybeden Murat Çakman’ın yakınları sağolsunlar bu acılı süreçte çok özverili davranarak organları bağışlama kararı aldı. 7 Haziran’da Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtik ve organizasyonları yaptık. Artık yeni böbreğiyle yeni bir hayata adım atmış olacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum