Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

OPET İLE ÇANAKKALE VALİLİĞİ, ÇIPLAK KÖYÜNÜ DÜNYA TURİZMİNE HAZIRLIYOR

Anadolu’nun kadim değeri olan Troya’nın dünyaya tanıtılması için uluslararası ölçekte başlatılan kültür ve turizm hamlesine destek veren OPET, “2018 Uluslararası Troya Yılı” nedeniyle yenileyerek ‘Arkeo-Köy’e dönüştürdüğü Tevfikiye’nin ardından Troya Milli Park’ı bölgesindeki yer alan Çıplak köyünde Rehabilitasyon Çalışmalarına başlıyor.

OPET İLE ÇANAKKALE VALİLİĞİ, ÇIPLAK KÖYÜNÜ DÜNYA TURİZMİNE HAZIRLIYOR
25 Haziran 2019 - 10:15

Çıplak köyünde Rehabilitasyon Çalışmaları gerçekleştirecek olan OPET, öncelikle köy halkına yönelik eğitimlere başlıyor.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenecek kurs programının protokolünün imza töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

Tarihe Saygı Tanıtım filmi gösteriminin yapıldığı törende; Vali Orhan TAVLI, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Büyük tarafından birer konuşma yapıldı.

Yapılan konuşmalarından ardından Çıplak Köyü’nde gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmalarının sağlıklı yürütülmesi, takibinin sağlanması ve projeye katkı sağlanması amacıyla Köy Muhtarı Ufuk Göçoğlu başkanlığında kurulan köy komitesi tanıtılarak, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk tarafından köy komitesi toplantı defteri Köy Muhtarı Ufuk Göçoğlu verildi.

Köy komitesi tanıtımı sonrasında Çanakkale Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenecek kurs programı imza töreni Vali Orhan Tavlı, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Büyük tarafından imzalandı.

İmza törenini ardından Vali Orhan TAVLI, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve beraberindekilerle birlikte antik dönemle iç içe Osmanlı motifleri işlenerek farklı bir köy konsepti olacak şekilde Rehabilite edilecek Çıplak Köyünde incelemelerde bulunarak yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Çıplak Köyünde OPET tarafından Rehabilitasyon Çalışmaları bittiğinde Osmanlı Motifleri ile tarihi bir doku kazanarak bölgeye büyük bir turizm potansiyeli sağlanacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum