Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ön Seçim Yapılmazsa İstifa Etsinler!

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan basın mensuplarıyla aylık toplantılarına devam ediyor. Mutan,düzenlediği basın toplantısı ile adaylık sürecini değerlendirdi.

08 Ekim 2018 - 16:21 - Güncelleme: 08 Ekim 2018 - 16:24

. CHP’de parti tabanının aday belirleme yöntemi olarak üye bazlı Ön Seçim talebi olduğunu, kendisinin de yıllarca Ön Seçim ve Çarşaf liste talebi olduğuna dikkat çekti. Mutan açıklamasında; “Genel merkezden adaylık süreci için evraklar geldi. 1 Ekim itibariyle başvurular başladı. 4 Ekim tarihi itibariyle de adaylık evraklarımı Merkez İlçeye teslim ettim. Parti içi takvime göre resmen aday adayıyım. Şu ana kadar şahsım dışında bir başvuru olmadığını biliyorum. Bir takım isimler dolaşıyor ama şunu söylemek istiyorum; en azından Çanakkale’nin ve Kepez’in önünü açtığıma inanıyorum. Şuanda Kepez’de 4-5 isim telaffuz ediliyor. Bu hafta onlarda netleşir diye düşünüyorum” dedi.

Bir esas üzerinden yola çıktım; üye bazında temayül yani Ön Seçim denildi. Hâkim denetiminde ön seçim YSK takvimi içerisinde oluyor. Bende partimizin adaletine güvenerek, o kadar Adalet Yürüyüşleri, Adalet Kurultayları yaptık. Bende partimin adaletine güvenerek üye bazlı ön seçimden yanayım. Bildiğiniz gibi Merkez İlçe Başkanımız, İl Başkanımız kamuoyu ile üye bazlı ön seçim istediklerini paylaştılar. Bursa da gerçekleşen Bölge Toplantısında da ekran karşısında da bu isteklerini dile getirmişlerdir. Şu ana kadar da aksi bir duyum almadık ama dedikodular var. Şöyle olursa; böyle olur gibi herkes bir şey söylüyor. Şunun bilinmesini isterim; tüm siyaset kurumu adına konuşuyorum. Siyaset kurumu şu anda tıkanmıştır, çözüm üretilemiyor. Seçenek de yaratılamıyor. Bir siyasi yapı ekonomi çıkmazda hesabıyla yurt dışından bir firma ile anlaşıyor. Bir hafta sonra olmaz deyip kestirip atıyorlar. Ülke böyle mi yönetilir? Böyle olmaması gerekiyor. Dönüp siyasi partilere bakıyoruz; inşallah CHP’nin yaptığı yapar ön seçim yaparlar” dedi.

CHP’de ön seçim yapılmasının diğer partilere de örnek olmasını dileyen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, sadece ön seçimin yetmeyeceğini, anketler ve STK’ların da görüşlerinin alınarak adayların belirlenmesi gerektiğini söyledi. Mutan; “Ön seçim sadece aday belirleme için bence yetmemelidir. Halk ile sokaktaki vatandaşlar ile anketler yapılmalı, adaylar üzerinden STK’ların, dernek ve sendika temsilcilerinin de görüşleri alınması gerekir. Buradan alınacak sonuçların toplanarak incelenerek bir sonuç elde edilmesi gerekir. Bence aday bu şekilde belirlenmelidir. Biliyorsunuz ben her zaman ‘Ön Seçim, Çarşaf Liste, Temsilde Adalet’ diyorum. Anti-demokratik  tüzüğün demokratik bir tüzük haline dönüşmesi için bir adım atıyorum aslında burada. Siyasette kazanmakta var kaybetmekte. biz çok kazandık, kaybettik. Alışkınız ama siyaset kurumunun kazanması adına bulunmuş olduğum partime adaylık dosyamı teslim ettim” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP’de adayların ön seçimle belirlenmemesi halinde ne olacağını sorması üzerine; “Ön seçim yapılmazsa; İl ve Merkez İlçe yönetimlerinin istifa etmeleri gerekir. Laflarını yemeyecekler, dik duracaklar ve istifa edecekler. Belki içlerinden bir tanesi adaylık başvurusunda bulunabilir. Ayın 12’sinde istifa edebilir. Ama o sandık üyelerin önüne gelecek. Üyenin talebini kayda almayan, üyesine dokunmayan, üyesi ile barışmak istemeyen bir siyasal parti bir çözüm üretemez. O yüzden herkes lafının arkasında duracak. Buradan da sizler aracılığı ile sesleniyorum; lafının arkasında dursunlar. O sandık yani üyelerin önüne ya gelecek, ya gelecek. Yoksa istifa edecekler” diyerek Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve İl Başkanı İsmet Güneşhan’a çağrıda bulundu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve İl Başkanı İsmet Güneşhan’a parti tabanının sesini dinlemeye davet eden Mutan; “Burada kimin sesini dinleyeceksiniz? Aşağıdan gelen ses böyle diyor. Burayı dinlemekle yükümlüler.  Dinlemiyorlar mı, istifa tek taraflı bir kurumdur, istifa edersiniz dik duruş sergilersiniz. Genel Merkez ne diyecek? Adayları Genel Merkez belirleyecekse biz de boynumuzu büküp bekleyecek miyiz? 19’una kadar beklersiniz kaç kişi başvurduysa onlarla ön seçim yaparsınız. Anket yaparsınız. Çok mu zor? STK’lara dokunmalıyız. Bizler yerel seçimde sadece CHP tabanının oylarını almayacağız ki; diğer partililerin de oylarından alıyoruz. Her yere sandık mutlaka konuşmalı, adayları üyeler belirlemelidir” dedi.

CHP’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı olması halinde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim yarışında AK Partili hangi isimle yarışmak isterdiniz sorusu üzerine Mutan şöyle cevap verdi; “Bu konuşmayı biz az önce kendi aramızda da yaptık. Bizde başkan olmak kolay. Bizde aday olmak zordur. Aday olursak gerisi kolay. Rakip kim olursa olsun. Çok iddialıyım bu konuda. Hatta karşıma diğer partilerin Genel Başkanlarını dahi davet edebilirim rakip olarak. Çok iddialıyım. Dediğim gibi bizde aday olmak zor. Aday adayı olmakta kolay, veriyorsun dosyayı oluyorsunuz ama aday olmak gerçekten çok zor. Birde çok spekülasyon var. Ben somut bir şey yaptım, adayım dedim. Dosyamı oluşturup Merkez İlçe Başkanlığımıza teslim ettim. Çok zor bir şey değil bu. Siyaset değerler üzerine yapılır; dengeler üzerine yapılmaz. Oturulsun konuşulsun tabi ki olabilir ama böyle dengeler üzerine; daha doğrusu pazarlıklar üzerine ‘Sen iki ver, ben bir alayım’ gibi olmaması gerekir.

 ‘Çok iddialısınız, Çanakkale Belediye başkanı ile görüştünüz mü bunu? Onu daha başarısız mı görüyorsunuz’ sorusu üzerine Ömer Faruk Mutan; “Bu soruyu neden bana soruyorsunuz? Orada Merkez İlçe ve İl Başkanı var. İl ve Merkez İlçe başkanı ön seçim diyorsa; başarı veya başarısız olduğunu onlara sorun. Bizde şöyle bir teamül var; başarılıysanız hadi yürüyün diyorlar. Ne demek istediklerini onlara sorun. Durup dururken sevgili merkez ilçe başkanımız Ali Uyanık ‘Ön seçim’ demiş.  İl Başkanımız İsmet Güneşhan, Ayvacık’ta da merkezde de çıkmış ‘örgütlerimiz ne derse onu yapacağız’ diyor. Başarılı mı başarısız mı onu kamuoyu takdir etsin. Veya bu soruyu merkez ve İl başkanına sorun. Ben daha iyi yaparım diyerek yola çıkıyorum. Yapılan belediyenin sorunsallıkları çalışması içerisinde Çanakkale’nin bir otopark, ikinci sırada ise ulaşım sorunu var. Üçüncü sırada ise; işsizlik geliyor. Bir tanesini hiç söylemek istemiyorum ama bir diğeri ‘Halkla iç içe bir belediye istiyorum’ şeklinde tespitler var” diyerek cevap verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum