Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÖLCEK'DEN KUTUPHANEYE ZİYARET

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek kapılarını okuyuculara açan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

ÖLCEK'DEN KUTUPHANEYE ZİYARET
24 Ocak 2020 - 13:36

Ölçek ve beraberindeki yöneticiler yeni kütüphane binasının Çanakkale'ye kazandırılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar'dan yeni kütüphane ile ilgili bilgi alan Ölçek kütüphaneye üyelik işlemini de gerçekleştirdi.

Ölçek ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede; " Eski müze binamız 1985 yılında yapılmış bir binaydı. Troia müzemizin devreye girmesiyle bu alan boşaltılmıştı. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler ile Çanakkale'mize yakışır bir kütüphanenin buraya yapılmasının uygun olduğu görüşüne varıldı. Sayın vekillerimizin de desteğiyle bu alam şuan modern bir kütüphaneye kavuşturuldu.

Bina 3 ana bölünmüş. İdari birimlerde yerel tarih kütüphanesi gibi önemli bir bölüm hizmete açılmış. Bunun yanında 200 metrekarelik çocuk bölümü de çocuklarımızın hizmetine sunulmuş. Okuyucu salonları bölümünde engellilerimizde düşünülerek görme engelli bölümü oluşturulmuş. Binanın depo bölümü de değerlendirilerek 13 bin kitap bu alanda sergileniyor. 2019 yılında 65 bin kitabın bulunduğu, 17 bin üyenin faydalandığı bilgisi de bizlere verildi. Buda bizleri oldukça mutlu etti. Buradan tüm Çanakkale halkını modern kütüphaneyi ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum