Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MEMLEKET PARTİSİ BASINLA BULUŞTU

Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı Yerel Basın Mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

27 Kasım 2021 - 14:00 - Güncelleme: 27 Kasım 2021 - 17:14
Düzenlenen kahvaltı programına Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt DUDU, Parti Meclis Üyesi Süleyman DİNÇBERK, Parti Meclis Üyesi Muharrem YILDIZ, İl Başkanı Hülya DAĞHAN, Merkez İlçe Başkanı Bahar ATAN, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri ve Basın Mensupları katıldı. Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt DUDU; "Perşembe gününden bu yana Parti Meclisi Üyesi sayın Süleyman DİNÇBERK ile Çanakkale'de bir fotoğrafı gördük.  Çanakkale'nin Memleket Partisi'ne bakışı ve yaklaşımı bizleri sevindirdi, umutlandırdı. Memleket Partisi 4 ay gibi kısa bir sürede 56 ilde ve 3/1 ilçede örgütlenmesini tamamlayarak büyük kurultayını yapmış bir parti olmayı başardı. Gittiğimiz her ilde karşılaştığımız ilk soru neden Memleket Partisini kurdunuz yönündeydi.Biz Memleket Partisini Türkiye'nin önüne yeni bir yol açmak,çözüm üretmek için kurduk. Çünkü 20 yıldır Türkiye'de kutuplaşan, gittikçe kötüye giden,yaşam şartları ağırlaşan bir Türkiye söz konusu ve tamda bu nedenle artık bir çözüm var demek için Memleket Partisini kurduk. Bu ülkede 20 yıldır bir iktidar ve birde muhalefet var. Genel Başkanımızın her zaman söylediği gibi 'İktidar muhalefetten memnun, muhalefet iktidardan memnun' her ikisi de kutuplaştırarak , ayrıştırarak mevcut durumlarını koruma derdindeler. Ama onların bu çıkar kavgasında olan vatandaşa oluyor, olan Türkiye'ye oluyor. Memleket Partisi 7 bölgesiyle tüm vatandaşlarımızı kucaklaştırmayı, barıştırmayı, bir bütün olduğumuzu yeniden anlatmayı hedefliyor" dedi.
"ÖNCE MİLLETVEKİLİNİN GÜÇLÜ OLMASI LAZIM"
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt DUDU gündemi de değerlendirdi; "Şu an ülkemizde yapay bir gündem oluşturuluyor. 2017 referandumu ile kabul edilen ve ucube bir yönetim şekli olan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"  ile yönetilemeyen bir sistem var. Ancak muhalefet buna karşın halen içeriğinin ne olduğu bile bilinmeyen 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' diye bir yönetim şeklinden bahsediyor. Ancak güçlü bir parlamenter sistem için, parlamentonun güçlü olması , milletvekilinin güçlü olması gerekiyor. Kaderi genel başkanın iki dudağı arasında olmayan, kapı kulu olmaktan kurtulan Milletvekillerinin olması gerekiyor. Geçtiğimiz haftada Memleket Partisi Milletvekilleri Mecliste bir önerge verdiler, siyasi partiler kanununda değişiklik teklifini TBMM'e sundular. Biz diyoruz ki Milletvekilleri partilerim kayıtlı tüm üyelerinin oyu ile belirlensin, bizim tüzüğümüzde de olan Genel Başkanımız Sayın Muharrem İNCE, partimize kayıtlı tüm üyelerin oyu ile Genel Başkan seçilmiştir. Bizim önerimiz Anayasa'nın değiştirilmesinden önce , siyasi partiler kanunu ve seçim kanunun da değişiklikler yapılmalıdır" dedi.

"BUNLARIN İŞİ LAF KALABALIĞI YAPMAK"
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt DUDU Çanakkale yereli ile yaptığı açıklamada ise; "Burada olduğumuz 2 günde 6 ilçemizi ziyaret ettik, vatandaşlarımızla, esnafımızla dertleştik, onları dinledik. Türkiye'nin gündemi ekonomi, hem iktidar hem de muhalefet laf kalabalığı yapmaktan ileriye gidemiyorlar. Yok efendim faiz lobisi, yok efendim dış güçler. Durum hiçte öyle değil. 2020 yılı itibariyle 8500 dolar alan kişi başı milli gelir, bu yıl 5500 dolara hatta daha da altına düşmüştür. Halkımız her geçen gün fakirleşiyor, her geçen gün geçim sıkıntısının yükünü omuzlarında daha çok hissediyor.   Bakın Biga'da karşılaştığımız bir tablo vardı. Ayçiçeği üretimi son 10 yılda %90 düşmüş. 10 yıl önce 15.000 ton olan Ayçiçeği rekoltesi bu yıl itibari ile 1500 ton. Bunun nedeni ise Tarım politikalarını yönetemeyen, ekonomiyi bataklığa sürükleyen mevcut hükümettir. Çanakkale tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir yere sahip olan, turizm şehri olan bir il olmasına karşın son yıllarda Eko turizm adıyla kanun dışı imarlaşan ve rant kapısı olan, yandaşa peşkeş çekilen bir il olmaya başlamış. Biz Memleket Partisi olarak İl ve İlçe Başkanlarımızla bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ekonomimizin düzelmesi için her şeyden önce güvenilen bir ülke olmalıyız. Hukukun üstünlüğünün tarafsızlık ilkesiyle bağdaştığı, güçler ayrılığının tarafsız olduğu bir ülke olmalıyız ki yatırımcının güven duyduğu bir ülke olarak yatırım yapılabilsin. Tarım politikalarına partimiz özellikle Genel Başkanımızın özel isteği ile aşırı özen gösterilmekte. Üreten, geliştiren bir ülke olduğumuz taktirde, ekonomiyi doğru okuduğumuz taktirde güzel ülkemiz düze çıkar. Yani bunların her zaman yaptığı laf kalabalı ile değil çalışarak olur" ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum