Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

LAPSEKİ BELEDİYESİ'NDEN "ŞEBEKE SUYU İÇİLMESİN" UYARISI!

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Şebeke Suyunun Geçici Süre İçilmemesini” İstedi.

17 Aralık 2021 - 12:28
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı basın açıklamasında aşırı yağışların ardından Bayramdere barajı havzasından akan çamurlu suyun arıtma tesisinde sıkıntılara yol açtığını duyurdu.

Aşırı yağışların ardından akan bulanık su nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bir değerlendirme yapan Başkan Yılmaz, sorunun geçici olduğunu kaydetti.

Özellikle 15 Aralık Çarşamba günü meydana gelen aşırı yağışların Bayramdere’den arıtma tesisine gelen suyu etkilediğinin altını çizen Belediye Başkanı Yılmaz : “ 15 Aralık Çarşamba günü Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine baktığımızda Lapseki ilçesinde aşırı bir yağış meydana geldi. Arıtma suyu tesisimizdeki mühendislerimiz ve çalışanlarımız tarafından kimyasal ve fiziksel arıtma tekniği ile suyu en azından bulanık dahi olsa insana zararlı olmayan bir şekilde, yani mikrobiyolojik açıdan bir sakınca yaratmayacak düzeyde şehre verilmeye devam edildiğini söyleyebilirim. Vatandaşlarımızın bu sürecin geçici olduğunu bilmelerini istiyorum. Önümüzde daha kış şartları mevcut. Yer yer bu sıkıntıları yaşayabiliriz. Lapseki Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımıza temiz suyu bir an önce tedarik etmeye çalıştığımızı belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi. Mühendislerimiz tarafından aktarılan teknik bilgide normal koşullarda barajdan gelen suyun bulanıklığı 10-15NTU aralığında iken arıtma tesisinde yapılan müdahalenin arından bulanıklık 0,1 altına kadar iniyor. Şuan gelen suyun bulanıklık değeri afet boyutunda olup 600-650 NTU aralığında olduğu kaydedildi" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum