Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KÜÇÜK MUSTAFA HAYALLERİNE KAVUŞTU

Bayramiç’te yaşayan, Şenol ve Şükran Erdoğan çiftinin, doğuştan bedensel engelli oğulları Mustafa Erdoğan’ın akülü tekerlekli sandalye hayali gerçekleşti. 11 yaşındaki Mustafa Erdoğan’a yardım eli uzandı.

KÜÇÜK MUSTAFA HAYALLERİNE KAVUŞTU
05 Kasım 2020 - 11:02
Bayramiç Evciler Köyü’nde ikamet eden Şenol ve Şükran Erdoğan çiftinin, bedensel engelli oğulları, 11 yaşındaki Mustafa Erdoğan’ın hayali gerçekleşti. 11 yaşındaki Mustafa Erdoğan’a Kazdağları’nda faaliyet gösteren Queenida Gıda ve Almanya’da yaşayan bir grup hayırsever tarafından alınan akülü tekerlekli sandalye aracı teslim edildi.
“ALMANYA’DAN YARDIM ELİ UZANDI”
Evciler Köyü Muhtarı Gökhan Öner’in Mustafa’nın durumunu kendilerine aktarmasından sonra harekete geçtiklerini belirten Queenida Bal ve Bal Ürünleri şirketinin sahibi Derya Demircan, “ Muhtarımızın durumu aktarmasının ardından Mustafa için ne yapabileceğimizi düşündük. Mustafa’nın zekası, iletişimi bizleri çok heyecanlandırdı. Sağ olsun Almanya’da yaşayan bir grup hayırsever ailemizin de destekleriyle Mustafa’nın akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladık. Mustafa artık Evciler sokaklarında kendi başına özgürce hareket edebilecek. Daha rahat gezebilecek” dedi.
“ARKADAŞLARIM İÇİN PARK YAPILIRSA ÇOK MUTU OLACAĞIM”
Çocuk arabası ile taşınırken akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan 11 yaşındaki Mustafa Erdoğan ise akülü arabasına biner binmez muhtardan isteklerini sıraladı. Akülü arabası için yollarının yapılmasını isteyen Mustafa Erdoğan “ Yollarımızda arabamın geçebileceği şekilde düzenlenirse, bir de arkadaşlarım için bir park yapılırsa çok mutlu olacağım. O parkta benim oynama şansım olmayacak belki ama arkadaşlarımı daha çok görme şansım olacak ” dedi.
“3 BİN METREKARE PARKE TAŞINA İHTİYACIMIZ VAR”
Mustafa’nın bedensel engelli olmasına rağmen çok pozitif bir çocuk olduğunu söyleyen Muhtar Öner “ Mustafa’yı ve arkadaşlarını mutlu etmeyi çok istiyoruz. Köyümüzü Mustafa’nın akülü araçla gidebileceği şekilde düzenlemeyi çok isteriz. Şuan köyümüz için 3 bin m2 parke taşına ve bir çocuk parkına ihtiyacımız var” dedi.
“OĞLUMUN OKUMASINI ÇOK İSTİYORUZ”
Oğlunun akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmasının mutluluğunu yaşayan baba Şenol Erdoğan ise “Oğlum doğuştan engelli olmasına rağmen çok zeki bir çocuk. Şuan eğitimine pandemi nedeniyle ara verildi. Normalde öğretmeni eve gelip eğitim
veriyordu. Oğlumun okumasını çok istiyoruz. İnşallah yollarımızda Mustafa’nın gezeceği şekilde düzenlenir” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum