Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KOOPERATİFLEŞMENİN ÖNEMİ KONUŞULDU

Kepez’de bulunan Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük‘ Kooperatifleşmenin Önemi’ konulu bir konferans verdi.

14 Aralık 2019 - 17:14

Konferansa,Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları, İrfan Mutluay ve Rebiye Ünüvar, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, bazı kooperatif başkanları, süt üreticileri, geçimini tarımdan sağlayan çiftçiler ve bazı vatandaşlar katıldı.

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir'in Tire ilçesinde 2 bine yakın üreticinin ortaklığı ile faaliyet gösteren ve son yıllarda birçok başarıya imza atan, Tire Süt Kooperatifi'nin başarı hikayesine değindikten sonra, kooperatifleşmenin önemi, kooperatiflerin başarıya ulaşması için atılması gereken önemli adımlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, kooperatifleşmenin yararlarını da anlatırken, “Kooperatifler üretim maliyetlerini düşürdüğü gibi, üretimi kayıt altına alacak, pazarlama sorunu çözülecek, gıda güvenliği sağlanacak ve kırsalda göç önlenecektir. Gençler çiftçilik yapmak istemiyor. Çünkü güvencesi olmayan bir iş olarak görülüyor. Kooperatifleşmenin önemi Tire Süt örneğiyle iyice ortaya çıktı. Pek çok ilden ve ilçeden davetler alıyoruz. Biz yol göstermekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Ayrıca, organik gıda üretimi yapan kooperatif ve platform oluşumları giriş katındaki salonda organik ürünlerinin tanıtarak satış yaptılar.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da konferans öncesi yaptığı konuşmada, kooperatifçiliğin üstadını Kepez"de ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum