Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI ÇANAKKALE'DE

Çeşitli ülkelerden, akademisyen, sanatçı, eğitmen ve işadamlarından oluşan klasik otomobil tutkunları Çanakkale’ye geldi. Bir otelin bahçesine park edilen klasik otomobilleri görenler, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, otomobillerin fotoğrafını çekti.

08 Haziran 2019 - 14:12

Otomobil bazı kişilerde tutku haline gelmiş durumda. Bazı kişiler milyon dolar fiyatlarla son model otomobilleri tercih ederken, bazı kişiler klasik otomobilleri tercih ediyor. Geçtiğimiz gün klasik otomobil tutkunları Çanakkale’ye geldi. Dünya turuna çıkan 50’ye yakın klasik otomobil tutkunu bir otelde konakladı.

Çanakkale caddelerinde klasik otomobilleri görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Otel önüne pak eden klasik otomobillere meraklıları büyük ilgi gösterdi. Otomobil meraklıları hem otomobilleri inceledi hem de bol bol fotoğraf çekti.

Çeşitli markalardaki klasik otomobillerin es eski modeli 1913’e kadar dayanıyor. Son derece bakımlı olan bazı araçların fiyatları 500 bin doların üzerinde.

OTOMOBİL İNSAN HAYATINA BUNDAN YÜZLERCE YIL ÖNCE GİRDİ

1885 yılında Alman makine mühendisi Karl Benz, içten yanmalı bir motordan güç alan dünyanın ilk pratik otomobilini tasarladı ve inşa etti. 29 Ocak 1886'da Benz, benzin yakıtlı otomobilin ilk patentini aldı. Bu araba üç tekerlekliydi, firma 1891'de ilk dört tekerlekli otomobilini yaptı.

İlk otomobilin icadından sonra, günümüze kadar otomobil çok gelişti. Günümüzde çevre dostu hibrit otomobiller, son elektronik teknolojiyle donatılmış otomobillerin yanı sıra sürücüsüz otomobiller bile kullanılıyor.

Otomobil ulaşımda bir çığır açtı ve bireylerin mekân ile olan ilişkileri başta olmak üzere derin sosyal değişikliklere neden oldu. Ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesini kolaylaştırdı ve yollar, otoyollar ile park yerleri gibi devasa yeni altyapıların geliştirilmesine yol açtı. Tüketim nesnesi olarak görülmesiyle birlikte yeni bir evrensel kültüre temel oldu ve sanayileşmiş ülkelerde aileler için olmazsa olmaz bir eşya olarak yerini aldı. Otomobil, günümüz gündelik yaşamında çok önemli bir yer tutmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum