Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KAZDAĞLARI SU VE VİCDAN MİTİNGİ İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği basın toplantısında 12 Ekim 2019 Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Kazdağları Su ve Vicdan Mitingi’nin Suriye’de başlayan Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini kaydetti.

10 Ekim 2019 - 22:45

Basın mensuplarıyla Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Başkan Gökhan, 13 Ekim 2019 tarihinde Kirazlı Balaban mevkiindeki maden ruhsatının süresinin sona erdiğini, bu kapsamda ruhsatın yenilenmemesi talebiyle 12 Ekim 2019 Cumartesi günü Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARCEB) ile birlikte Kazdağları Su ve Vicdan Mitingi’nin planlandığını belirtti. Mitinge sayılı günler kala Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de Barış Pınarı Harekatını başlattığını hatırlatan Başkan Gökhan, bu nedenle mitingin de ileri bir tarihe alınmasının kararlaştırıldığını söyledi. Başkan Gökhan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz özellikle terör örgütlerinin konuşlandığı bölgelere dört yerden giriş yaptı. Böylelikle askerlerimiz yabancı bir toprağa ayak basmış oldu. Bu çok riskli ve önemli bir harekat. Askerlerimizi Allah korusun diyoruz. İnşallah burunları dahi kanamadan ülke sınırlarına dönerler. Biz de, bu sebeple 12 Ekim’de düzenlenecek mitingimizi ileri bir tarihe erteledik. Suriye’deki bu harekatın durumuna göre elbette ki bu mitingimizi yapacağız” dedi.

Sıcak gündem nedeniyle yalnızca mitingin ertelendiğini, Su ve Vicdan nöbetinin ise sürdüğünü kaydeden Başkan Gökhan, öte yandan Kazdağları konulu Çanakkale Merkez ve İlçelerde ikamet eden ortaokul öğrencilerini kapsayan ödüllü resim yarışması düzenlendiğini, son başvuru tarihinin de 21 Ekim 2019 olduğunu söyledi. Başkan Gökhan, “Biz gelecekteki çocuklarımız ve torunlarımız için yapıyoruz bu mücadeleyi. Bu doğayı biz yaşadık, gördük bizden sonraki nesillere de kalması için çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yarışmayla da çocuklarımızın da bu konudaki düşüncelerini, duygularını öğrenmiş olacağız” diye konuştu.

Toplantı, Başkan Gökhan’ın basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum