Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KAYMAKAM KÖPRÜLÜ HAMDİ BEY, ŞEHİT EDİLİŞİNİN 99. YILINDA ANILDI

Kurtuluş Savaşı Kahramanı Kaymakam Köprülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 99. yılında İlçemizde gerçekleştirilen törenlerle anıldı.

KAYMAKAM KÖPRÜLÜ HAMDİ BEY, ŞEHİT EDİLİŞİNİN 99. YILINDA ANILDI
18 Şubat 2019 - 10:31

Biga Şehitliğinde düzenlenen anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından Ağaköy Camii İmam Hatibi Mahfuz BAKA tarafından Kuranı Kerim, Biga Müftüsü Fahri Tüfekçioğlunun  duası ve şehitlik defterinin imzalanması ile şehitlik programı son buldu. Biga Şehitliğindeki törenin ardından Hamdibey Mahallesinde Kuvayı Milliye kahramanı Köprülü Hamdi Beyin heykelinin önünde tören düzenlendi.

Törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN,  Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Okul ve Kurum Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Anma Töreni Hamdibey Anıtı önüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Hamdibey Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gülnihal Mirza, İstiklal mücadelesinde Kaymakam Köprülü Hamdi Beyin yeri ve önemini anlatmasının ardından Biga Kaymakamı Mustafa Can da kısa bir konuşma yaptı. Hamdibey Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayberk Gezer Arif Asya’nın Bayrak adlı şiirinin okudu.

Şehit Kaymakam Köprülülü Hamdibey Anma etkinlikleri kapsamında liseler arası düzenlenen Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum