Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"KAPANMAMIZ GEREKİYOR"

Çanakkale’de koronavirüs vakalarındaki hızlı artış devam ediyor.

"KAPANMAMIZ GEREKİYOR"
24 Mart 2021 - 13:28
Edinilen bilgiye göre Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nde yoğun bakım üniteleri doldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, “Kapanmamız gerekiyor. Hastaneler çok sıkıştı. Yoğun bakım yeri açılabilir, kapasite arttırılabilir ama yeterli sağlık personeli yok” dedi.
“DURUM VE GİDİŞAT ÇOK KÖTÜ”
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, “Durum ve gidişat çok kötü. Bakanlık sürü bağışıklığından başka bir şey düşünmüyor. Aşılama hızımız çok kötü. Bakanlığın elinde aşı yok. Kapanmamız gerekiyor. Kapanmak gerekiyor. Bir takım önlemlerin alınması gerekiyor ama o önlemler alınmıyor.
“CİHAZDAN VE YERDEN ÖTE SAĞLIK ÇALIŞANI SIKINTISI VAR”
Normal yaşam devam ediyor ve ölen ölecek yaşayan yaşayacak anlayışı var. Hastaneler çok sıkıştı. Hastanelerde yoğun bakım yeri açılabilir, kapasite arttırılabilir ama yeterli sağlık personeli yok. Bu hızla vakalar artarsa, yoğun bakımlar yetersiz kalacaktır. ÇOMÜ’nün cihaz ve yer anlamında ekstra kapasitesi var ama yeterli sağlık personeli yok. Aylardır sağlık çalışanı eksikliği var diye haykırıyoruz ama atama yapılmıyor. Türkiye’de cihazdan ve yerden öte sağlık çalışanı sıkıntısı var” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum