Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ HASTANESİ FUL DOLDU!

Çanakkale’nin sağlık anlamında yükünü çeken iki büyük hastanesi ÇOMÜ Üniversite Hastanesi ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi… ÇOMÜ pandemi hastanesi olduktan sonra yoğun bir çaba ile koronavirüsle savaşıyor. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ise aylardır bu savaşa ortak oluyor.

ÇOMÜ HASTANESİ FUL DOLDU!
24 Mart 2021 - 13:26
Yoğun bakımlardaki doluluk oranları ve virüsün seyrini konusunu Prof. Dr. Alper Şener, “Biz tam kapasite doluyuz” diyerek özetledi.
Alper Şener, “Biz tam kapasite doluyuz. Vaka artışı ramazana kadar biraz daha tırmanır. Ramazanda zaten büyük ihtimalle kapanma olabilir. Restoran ve kafeler zaten ramazanda kapanacaklar. Ramazan ayındaki periyotta, kapanmayı değerlendirip, aşılamaya hız vermek gerekmektedir. Herkese birer doz aşılama yapılmalıdır. Özellikle büyükşehirlerde aşılama çok önemli. Söylediklerimiz dinlenirse bu iş biter.
Ev ziyaretleri, toplu taşıma araçları, kahvehaneler, kıraathaneler virüsün en yaygın şekilde artmasına neden olan etkenlerdir. İnsan trafiği bir türlü kesilemedi. Özellikle şehirler arası ulaşımda, seyahat trafiği yavaşlamıyor.
Aşı olduktan sonra hastaneye yatan hastalarımız var. Olağan bir durumdur. Binde bir orandır. Beklenmedik bir durum değil ama ölüm olursa o kötü bir sonuç doğuracaktır. Türkiye genelinde iki doz aşı olup, daha sonrasında yoğun bakıma alınan ve hayatını kaybeden bir vatandaşımız yok” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum